Barbijin vpliv daleč presega Barbiecore modno estetiko – ljubka igračka je navdihnila trend, ki smo ga poimenovali “Barbie-petke”. Kot pove že ime, gre za sandale ali platforme s prozornimi trakovi, ki dajejo vtis, da ne nosite čevljev, temveč imate trajno ukrivljene podplate kot punčka Barbie. Nekateri jim sicer pravijo tudi “gole pete”, kar je vzporednica s ponovnim vzponom golih oblek.

Film “Barbie” Gerwigove prihaja v kinematografe 21. julija, v napovedniku pa si lahko od blizu ogledate, kako Margot Robbie sname puhaste rožnate natikače z visoko peto in razkrije ‘koničasta’, na prstih stoječa stopalca. Seveda je prizor takoj postal hrana za razne memeje. Visoke pete z Barbikinimi stopali ne le podaljšajo noge in nam vizualno dodajo nekaj dodatnih centimetrov, ampak tudi polepšajo držo in žensko hojo.

Čevlji s prozornimi paščki so sicer v preteklopsti prihajali in odhajali iz mode; nazadnje so se pojavili okoli leta 2018, vendar so se v zadnjem času na njihovo oživitev ogrele tudi zvezdnice, kot so Hailey Bieber, Jennifer Lopez, Chlöe in Kim Kardashian. Poleg tega Gianvito Rossi, Valentino, Schutz, Stuart Weitzman in druge blagovne znamke z zadnjimi izdajami spodbujajo to novo obsedenost.

Na spodnjih fotografijah pa si oglejte, kako zvezdnice na rdečih preprogah, Instagramu in drugod nosijo ta novi trend.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj