… platformami preveč neudobni ali celo nevarni, superge pa preveč športne, pa lahko izberete nižje in udobnejše a hkrati elegantne, ki so prav tako 'in': balerinke. Kljub temu, da gre za čevlje, ki so večini moških menda popolnoma grdi, pa so v ženskih očeh to čevlji, ki so udobni in primerni tudi za daljše poti, a hkrati dovolj elegantni za vsak outfit – superge namreč malce težko obujemo k elegantnemu poslovnemu kostimu.


Balerinke so nosile že zvezdnice v petdesetih letih prejšnjega stoletja, med njimi tudi Audrey Hepburn in Brigitte Bardot.

Celo na zvezdnicah in modnih pistah

Balerinke so se tako letos vrnile tudi uradno, saj jih lahko čedalje pogosteje vidimo na zvezdnicah, opažene pa so bile tudi na modnih pistah za pomlad in poletje 2015. Tako je Karlie Kloss na filmskem festivalu Tribeca seksi salonarje nadomestila kar z minimalističnimi bež balerinkami, obula pa jih je k ljubki mali oblekici iz tvida. Tudi Alexa Chung ima rada udobje – na Vogue festivalu je izbrala črne balerinke znamke Carven. Mirando Kerr lahko v balerinkah videvamo zelo pogosto, pri Olivii Palermo pa so sploh najpogostejša izbira čevljev.

Trenutni trendi?

Balerinke, ki so najbolj moderne letos, spredaj niso zaobljene temveč se zaključijo malce bolj oglato, kakršne so pokazali oblikovalci Lanvin, A.P.C in French Sole. Zelo modne so tudi – kot se v skladu z močno prisotnim trendom sedemdesetih tudi spodobi – takšne z vintage videzom, ozaljšane s kakim detajlom kot so pentlja, sponka, pašček preko gležnja ali narta ipd.

Ne glede na to, ali ste med tistimi, ki balerinke zvesto nosijo že ves čas – če so v modi ali pa ne – ali med tistimi, ki čakajo, da je nek trend ponovno 'in', balerinke so nazaj in to v nešteto različicah: izjemno elegantne za k poslovnim oblačilom; mladostno razigrane za bolj sproščene in celo športne outfite. V vsakem primeru pa so nadvse ženstvena osvežitev za letošnja pomlad in poletje, ki jo bomo od letos dalje zagotovo še veliko videvali.

Več o balerinkah pa si lahko preberete v članku Balerinke.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj