Balerinke so eden najbolj praktičnih in ljubkih (in ženstvenih) obuval. Vsakih nekaj let lahko zasledimo, kako so se vrnile – a dejstvo je, da nikoli prav zares ne odidejo. Včasih jih sicer začasno zakrije kak modni trend, a pri ženskah, ki imajo dodelan slog in ne sledijo trendom, ostajajo.

Tako kot npr. bluza ali krilo – ali pa salonarji špičaki, da se držimo čevljev – so balerinke klasika, ki ne gre nikoli iz mode. V zadnjih letih jih je malce zasenčil trend belih superg, ki so jih ženske nosile na praktično vse, a ne glede na to so jim prave ikone sloga, kot je npr. Olivia Palermo, ostale zveste.

Olivia Palermo, ena največjih modnih ikon, je velika oboževalka balerink

Da pa se ponovno vračajo iz sence belih superg, dokazujejo iskanja po spletnih trgovinah in platformah: tako naj bi se v zadnjem času, sploh od junija dalje, močno povečalo iskanje nizkih čevljev, sploh balerink. Med najpogosteje iskanimi balerinkami so bile znamke Tory Burch in Salvatore Ferragamo, ter, jasno, Chanel.

Balerinke Tory Burch

Povečano je zanimanje za kvadratasto obliko prstov, saj so te trenutno izjemno modne. A nič zato, če vam niso všeč – modne in urejene boste v kakršnikoli obliki in barvi. Naj spomnimo, da med najbolj šik prav zagotovo sodijo špičaste konice.

Oglate balerinke

Poleg teh pa so letos modni tudi malce bolj zaprti modeli, ki niti ne delujejo več kot balerinke.

Zaprte balerinke

Kako jih nositi?

Na vse oz. na karkoli. Lepo izpadejo na skinny jeans ali širše modele, ki so modni zadnja leta; na elegantne poslovne ali ‘paperbag’ hlače; na plisirano krilo pod koleni; oprijeto mini krilo ali maksi obleko. Skratka, z balerinkami preprosto ne morete zgrešiti.

PREBERITE TUDI: Balerinke so nazaj, obrišite prah z njih!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj