Ena izmed najbolj učinkovitih, a po krivici spregledana, je tudi baker oz., natančneje, bakrovi peptidi (copper peptides). Bakrovi peptidi so baker, vezan skupaj s tremi aminokislinami. Bakrove peptide se uporablja že kar nekaj let in sicer za preprečevanje propadanja kolagena; proti aknam; za mlado ali zrelejšo; za mastno ali suho kožo. Vsekakor sestavina, ki jo velja vključiti v vsakodnevno negovalno rutino.

Baker je element, ki se že naravno nahaja v človeškem telesu, zaradi česar bakrove peptide naše telo prepozna in zna ustrezno ravnati z njimi. Zato so tudi izjemno hitro učinkoviti. Imajo kar nekaj pozitivnih učinkov na zaviranje staranja, med drugim spodbuja nastajanje novega kolagena (kot tudi vitamin C) in poskrbi za bolj gladko, mehko kožo, ki postane bolj sveža in mladostnega videza.

Bakrovi peptidi spodbudijo nastajanje novih fibroplastov; spodbujajo nastajanje novega kolagena in elastina ter na sploh krepijo zunajcelični matriks kože, ker stabilizirajo križno vezane beljakovine. To ima izjemen učinek proti staranju, saj izboljša čvrstost, teksturo, ten in gostoto kože in hkrati zmanjšuje gube in gubice. Bakrovi peptidi splošno izboljšajo videz in stanje kože in koristijo vsem tipom kože.

To pa še ni vse: baker se je izkazal tudi kot sestavina, ki pospešuje celjenje kože, torej celjenje ran, zato je izjemno učinkovit tudi pri koži, poškodovani od aken ali izjemne suhosti. Tako je manj nevarnosti, da po aknah ostanejo brazgotine, suha koža pa si bo hitreje opomogla. Deluje tudi proti mikrobom in glivicam, kar je še posebej dobrodošlo.

PREBERITE TUDI: Vitamin C – čudež za nego, pomlajevanje in posvetljevanje kože

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj