Pomlad je tako čudovit letni čas, še posebej, ko vzhaja polna Luna! Aprilska polna Luna ima vzdevek rožnata polna Luna zaradi vseh cvetočih rož in dreves, zlasti rožnatega plazečega floksa (Phlox subulata). Trenutek polne Lune, ko doseže točko na svoji tirnici, ki je na nebu neposredno nasproti Sonca, bo 16. aprila ob 20:55. Vendar se za “polno Luno” šteje vsak čas 12 ur pred ali po tem.

Polna Luna v aprilu se imenuje tudi pashalna Luna, če nastopi pred veliko nočjo, kar se zgodi ravno letos. Na splošno velja, da je velika noč določena na prvo nedeljo po polni Luni, ki nastopi po spomladanskem enakonočju. Letos je bilo enakonočje 20. marca, polna luna, ki mu sledi, pa je 16. aprila, torej to soboto. Naslednja nedelja je torej že naslednji dan, zato je velika noč 17. aprila.

Kaj prinaša aprilska rožnata polna Luna?

To je čas vrhunca in obeta se izpolnitev nečesa, kar se je začelo ob Mlaju. Teme so okrepljena čustva, romantika, oploditev, drama v odnosih in epifanija. Polarnost med Ovnom in Tehtnico je os odnosov, kjer Oven predstavlja “sebe”, Tehtnica pa “drugega”. Oven se zavzema za samopotrjevanje, Tehtnica pa za kompromis.

Z Luno v Tehtnici se še posebej zavedamo svoje potrebe po odnosih in vsega, kar je povezano z njihovim vzdrževanjem – sklepanje kompromisov, pogajanja, milost in uravnoteževanje. Po drugi strani je Sonce v Ovnu samozavestno, vodilno in osebno pogumno.

Ta polna Luna nas spodbuja k vzpostavljanju ravnovesja med zadovoljevanjem naših osebnih potreb in skrbjo za potrebe pomembnih drugih, ter med neodvisnostjo ali samostojnostjo in odvisnostjo ali družabnostjo. Luna v Tehtnici je diplomatska, usmerjena v enakost in poštena. Sonce v Ovnu ceni pristnost pred taktičnostjo in mu neodvisna prizadevanja dajejo energijo. Polna luna osvetljuje ta konflikt.

Razkritje v odnosih

V odnosih se zdaj pojavi epifanija. Verjetno bomo doživeli razkritja o svoji neodvisnosti, potrebi po drugih in partnerskih odnosih. Saturn se harmonizira s Soncem in Luno, medtem ko Pluton tvori kvadrat z lučmi. Možni so koristni stiki z nadrejenimi ali s starejšimi ali izkušenejšimi ljudmi, kar lahko prinese koristi. Lahko se odločimo za strukturiranje, omejevanje ali poenostavitev življenja na pomemben način, ki vodi k velikim izboljšavam.

Zdaj smo nekoliko bolj previdni in konservativni, lahko pa čutimo tudi velik pritisk, povezan z našimi ambicijami ali željo po večjem nadzoru nad svojim življenjem. Vendar so vsi planeti v tem času usmerjeni, kar nam pomaga, da se počutimo manj obremenjene ali zadržane.

Ta faza Lune se pojavi na 26 stopinjah in 46 minutah Tehtnice in najbolj vpliva na ljudi z osebnimi planeti in točkami na 23 do 30 stopinjah kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog) ter na 0 do 1 stopinjo fiksnih znamenj (Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj