A kljub temu se nahaja v dveh najpogosteje uporabljenih medicinskih oz. farmacevtskih pripravkih; amalgamskih plombah in cepivih. V prvih počasi in postopoma zastruplja naša telesa, medtem ko s cepivi prejmemo vso količino naenkrat, zato se tudi posledice – včasih tudi trajne in nepopravljive – pokažejo v roku nekaj ur do nekaj dni po cepljenju (cepiva sicer vsebujejo še vrsto drugih strupenih snovi, med drugim amonijak, aluminij, formaldehid in mnoge druge). V tem prispevku se bomo osredotočili na amalgamske plombe.

Amalgamske plombe

Živo srebro se iz amalgamskih plomb nepretrgoma sprošča v naša telesa – vsak dan, dan za dnem, leto za letom, kar ima seveda vplive na naše zdravje. Od duševnih bolezni, slabega fizičnega in psihičnega počutja (depresija, anksioznost), do težav s spominom, koncentracijo in drugih. Živo srebro je namreč nevrotoksin, ki raztopi mielinsko ovojnico, ki obdaja živec in ga ščiti – živec tako odmre. Kako se to zgodi, so dokazali znanstveniki, in si lahko ogledate v spodnjem posnetku, ki so ga posneli na medicinski fakulteti Calgary.

Živo srebro je izjemno škodljivo za živčni sistem, negativne vplive pa ima tudi na imunski, kardiovaskularni in reproduktivni sistem – je hud strup za vsako živo tkivo. Problem je tudi, da se v naših telesih nalaga, saj naša telesa težkih kovin ne zaznajo kot patogen. Molekularno so namreč rahlo podobni mineralom, ki jih nujno potrebujemo za zdravje, in naša telesa se odzovejo na njih na enak način – tako, da jih vgradijo v svoje celice. Tako se majhne količine živega srebra kontinuirano sproščajo v naša telesa in povzročajo vrsto zdravstvenih težav; od duševnih do kroničnih bolezni. Na spodnji fotografiji lahko vidite, kako se živo srebro sprošča iz 50 let stare amalgamske plombe:


kickstarter.com

Kako odstraniti amalgamske plombe in kako se zaščititi?

Amalgamske plombe lahko odstranite in zamenjate z varnejšimi belimi (ki so tudi bolj estetske), izjemno pomembno je, da najdete zobozdravnika, ki bo to naredil varno. Potrebni so namreč veliki varnostni ukrepi, saj se ob vrtanju v amalgamsko plombo sprostijo ogromne količine živega srebra (delci in hlapi), zato mora zobozdravnik zaščititi vas in sebe.

  • Zaščita oči: oči je treba pokriti s posebnimi očali pred hlapi in delci živega srebra.
  • Dovod čistega zraka: poskrbeti je treba, da imate dovod čistega zraka preko posebne naprave, da ne vdihujete skozi usta, saj bi s tem vdihovali tudi delce in hlape.
  • Sprotno izsesavanje ob vrtanju: da se delci ne nabirajo v vaših ustih in jih telo ne absorbira.
  • Zaščita kože: cel obraz vam mora pokriti in ga zaščititi pred izpostavljanjem
  • Preko ust morate imeti gumijasto zaščito, ki bo prestregla delce živega srebra ob vrtanju in preprečila, da bi jih zaužili ali inhalirali hlape.


slideshare.net

  • Po odstranitvi plombe morate temeljito in večkrat sprati usta.
  • Poskrbite za razstrupljanje: obstajajo rastline, zelišča, ki nase vežejo težke kovine in priporočljivo je, da po odstranitvi vsake plombe naredite kuro, da odstranite morebitne ostanke živega srebra iz telesa. Med njimi so npr. alga klorela, koriander in čemaž.

Naslovnica: whale.to
Vir: Naturalnews

1 komentar

  1. Različni lobiji imajo različna stališča. V prehrani (tuna, mečarice,…) je tudi živo srebro, pa tega problema nihče tako ne izpostavlja. Nosečnicam celo odsvetujejo tuno zaradi vsebnosti živega srebra, ker naj bi negativno vplival na plod… Pa marsikatera nosečnica tega sploh ne ve.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj