Ena najbolj znanih blagovnih znamk, ki proizvaja ženske vložke, je bila zaradi ogorčenih protestov trans spolnikov prisiljena s svojih izdelkov umakniti ‘diskriminatorni’ znak ženske. Podjetje bo ‘diskriminatorni’ znak s svojih izdelkov v celoti umaknilo decembra za kar se je odločilo, ko se je usul plaz tvitov, da nimajo menstruacije samo ženske.

Odločitev podjetja je seveda razveselila peščico trans aktivistov, a zato zelo razjezila glavno ciljno publiko in kupce izdelkov Always – torej ženske.

Feministična aktivistka Julie Bindel je izjavila, da ta poteza pomeni “zanikanje obstoja žensk”. “Sedaj se pomikamo v smeri popolnega zanikanja obstoja ženske biologije. Simbol ženske smo feministke uporabljale desetletja. To je navadna strahopetnost in jasen znak, da velika podjetja klonijo trans agendi,” je povedala.

Seveda pa tako komentarji trans oseb kot tudi odločitev Alwaysa niso ostali brez komentarjev: večina je ogorčena, oglasilo pa se je celo mnogo trans oseb, ki menijo, da je ekstremni aktivizem trans skupnosti prej škodljiv kot koristen.

PREBERITE TUDI: Andrej Pejic po novem Andreja

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj