Vietnamsko podjetje Tran Minh Tien je je pričelo izdelovati biorazgradljive slamice, ki so narejene iz trave.

Za izdelovanje slamic v podjetju uporabljajo posebno vrsto trave, ki raste kot divja rastlina na mokriščih v Vietnamu. Ta vrsta trave je namreč popolna za slamice, saj imajo listi votlo steblo in so zelo dolgi. Sprva travo operejo, jo narežejo na dolžino 20ih centimetrov, jo temeljito očistijo, nato pa zapakirajo v zvitke iz bananinih listov.

PREBERITE TUDI: Azijski supermarketi namesto plastike uporabljajo bananine liste

Gre za odličen proizvod, ki prispeva k zmanjšani uporabi plastičnih slamic in je popoln primer, da današnje sodobno udobje nujno ne potrebuje plastičnih pripomočkov. Svet se namreč sooča z resnim problemom onesnaževanja s plastiko. Vsako minuto se v ocean odvrže en tovornjak plastičnih odpadkov. Leta 2050 naj bi bilo s takšnim početjem v morju več plastike kot rib.

Na žalost biorazgradljive slamice zaenkrat dostavljajo le znotraj Vietnama, upajo pa, da se bodo hitro razširili tudi drugam.

PREBERITE TUDI: Znanstveniki: “Odkrili smo, da se plastika že nahaja v naših telesih”

Foto: Ong Hut Co

1 komentar

 1. Dear my Friend,

  We are GreenViet from Vietnam. Our company is specializing in manufacturing of Green Products. We’d like to present our hand-made bamboo straw. Our bamboo straw is made of Vietnam bamboo, a true Green natural and environment friendly material.

  Our bamboo straw can be replaced totally the plastic straw and it can be reusable.

  Think Green, Live Green. Our bamboo straw is an ideal product to make that happens meanwhile you can still enjoy all your favorite drinks without using anymore the plastic straw.

  If you need any further info, we are always

  Best regards,

  Peter Nguyen
  Sales Manager

  GREENVIET

  Think Green. Live Green!

  Mobile: +84 912 53 54 70 (Whats’app/Wechat)
  Email: greenvietbamboogmail.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj