… sodobni življenjski slog zelo negativno vpliva na naše spolno življenje, saj je kar 7 od 10 parov povedalo, da so preutrujeni za kolikor toliko redne spolne odnose.

Boj z utrujenostjo je postal vsakdanji del našega življenja in rezultati raziskave, opravljene med 3000 pari, so pokazali, da se večina parov pogosto počuti preveč psihično ali fizično utrujene vsaj tri dni v tednu, 7 % pa jih je preveč utrujenih kar vsak dan.

partnerja_spolnost

(Foto: only-apartments.com, ST file photo)

Usklajevanje stresne in zahtevne službe z družino, prijatelji in aktivnim socialnim življenjem ima velik vpliv na naše stopnje energije – preprosto nimamo časa za vse in očitno spolnost ni več na listi prioritet med vsemi ostalimi pritiski in obveznostmi. Tako pari, namesto, da bi kakovostno preživljali skupni čas, le-tega raje izkoristijo za počitek.

Tudi slaba kakovost spanca in pomanjkanje le-tega se je pokazala kot eden ključnih dejavnikov izčrpanosti, sledijo pa mu dolge ure, preživete na delovnem mestu. Dve tretjini anketiranih je priznalo, da imajo spolne odnose le še za vikend, ko ni pritiska, da bodo morali naslednji dan zjutraj zgodaj vstati.

Tudi za to, da partnerji prihajajo prepozno v posteljo, je bil eden od razlogov za preutrujenost za spolnost, pri čemer naj bi bilo za več kot 50 % anketiranih ob 22h zvečer že ‘prepozno’ za spolne odnose, za 25 % anketiranih pa je bilo ‘prepozno’ že ob 21h.

Vse navedeno ima močan negativen vpliv na naše odnose in spolnost, še zlasti v času recesije, ko je za enak ali manjši učinek potrebno delati več. Kar 50 % partnerjev se zato zaradi pomanjkanja spolnosti tudi prepira, kar ustvarja še dodaten pritisk in slabo vzdušje v odnosu, 17 % pa jih je priznalo, da je bilo pomanjkanje spolnih odnosov v zvezi krivo za prenehanje le-te.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj