Ali poznate srečo? Tisto mlado lepotico, ki zasveti skozi človeka, kadar lahko v polnosti izrazi sebe. Ali poznate radost? Tisto vzneseno stanje, ki se ga ni moč naučiti, samo nastane. Kdaj? Ko sreči damo prostor med drugimi bitji, jo delimo z drugimi ljudmi.

duhovno

Zagotovo se spomnite vsaj ene iskre v vaših očeh, ki je zasijala, ko ste se srečali s srečo in doživeli radost. Stanja niso vezana samo na otroštvo, to ni samo otroška igrivost in spontanost. Vsak dan se lahko vsaj ena taka iskrica prižge v vaših očeh in vsak naslednji dan jih je več in iskrice stkejo tok bleščeče svetlobe, ki navsezadnje postane naše življenje in naš način bivanja.

Za nekaj trenutkov potujte z mano. Postanite človeško bitje, ki trenutno nima obveznosti in je prosto časa in prostora. Prepustimo se toku domišljije, tistemu radovednemu toku, ki dela življenje živo in dušo svobodno. Ne odlašajte … samo nekaj trenutkov bo trajalo in že letimo …

Domišljija nas posede v naš najljubši naslanjač. Vse okrog nas je mirno in sproščeno. Mi samo sedimo in bivamo. Ni časa, ni prostora. Obojega je v bistvu neskončno mnogo. Ko takole samo bivamo, se poraja vprašanje: “Kaj bi delali ta trenutek? Česa bi se lotili, da bi  sreča preplavila naš obraz?” Ko dobite odgovor, podobo, občutek, se vprašajte, kaj vse bi potrebovali, da bi dosegli želeno stanje ali situacijo. Tako se vam razkrije pot, ki pelje do cilja. Sledi zbiranje materiala in postopna graditev želenega. Ko dosežemo končno obliko, nas navda izpopolnjujoč občutek.

Sedaj je na vrsti še soočanje z okoljem. V takih trenutkih nas je pogosto tako strah, da stvaritve najraje ne bi pokazali nikomur, saj se bojimo, da ne bi doživeli zanikanja okolice, grajanja ali posmehovanja. V svoji domišljiji bomo to grajanje izpustili. Z odprtim srcem pokažimo svojo stvaritev, saj stvarstvo sprejema vse in vsakogar. To je dejanje radosti in sreče. Biti sprejet tak, kakršen si. Podoživite v svoji domišljiji to radost in jo nato prenesite v svoje vsakdanje življenje.

Pa se premaknimo v vsakdanje življenje. Dovolite, da z vami podelim svojo zgodbo, ko sem imela priložnost tak proces opazovati pri svoji hčerki. V enem dnevu se je zgodilo vse. Moja takrat 12-letna hči je imela počitnice. Zjutraj je vstala, se umila in uredila, pozajtrkovala in nato sedla za mizo in se na glas vprašala: “Kaj bom pa jaz danes počela?” Seveda je bila neobremenjena z obveznostmi, s časom in prostorom. Nekaj časa je v tišini sedela in nato vzkliknila: “Pekla bom piškote!” Takoj je začela preverjati, kaj vse potrebuje za to dejavnost. Izbrala je recept, izpisala sestavine, ki jih potrebuje, preverila, kaj smo že imeli v shrambi, manjkajoče sestavine je šla iskat v trgovino, doma vse lepo pripravila in začela s peko. Po kosilu so bili piškoti pripravljeni, zloženi v košarico s prtičkom so se hladili in čakali, da se pokažejo. Nato je naša mala deklica sklicala vse domače, jih povabila na piškote ob dobri kavi in vsi smo se radostili ob njeni stvaritvi. Ob vsem občudovanju njenega ustvarjalnega toka me je navdušilo tudi to, kar pri mnogih ljudeh tako zelo pogrešam. To je, da pospravijo za seboj. Vse je sama pomila in počistila. Ko smo pojedli piškote, je bila stvaritev izpolnjena v celoti. Zvečer se je vse umirilo in naslednji dan je nastal nov prostor za nov ustvarjalni tok in novo stvaritev.

Žalostno je, kako zelo vsi hitimo samo na prvi polovici poti od ideje do stvaritve. Od izvedbe do razpada pa na pot kar pozabimo, ravno tako se je izogibamo kot smrti, kajti gre za smrt naše stvaritve. Če je izpolnjen namen, ni potrebe po zadrževanju v materialnem, zato naj razpade in omogoči prostor novo nastajajočim stvaritvam.

Preprosta zgodba je prikaz, kaj nas v življenju dela žive. Kolikokrat se vi počutite žive v svojem življenju? Ker znova in znova rada raziskujem in ker imam okrog sebe ravno tako navdušene raziskovalce življenja, smo združili svoje moči in s svojim znanjem, vedenjem in izkušnjami oblikovali izobraževalni proces, v katerem se lahko naučite najti svoje iskrice v očeh in le-te združiti v svoj ustvarjalni proces. Izoblikovali smo orodja in načine, skozi katere vsak posameznik lahko razvije sebi pristna orodja in metode za ustvarjalno vsakdanje življenje.

Pridružite se odpravi Praktikuma dinamičnega ravnovesja zavoda Asia Tuma na poti raziskovanja, za srečen jutri in radosten vsakdan. Odkrijte, kaj vse se skriva v vas in kaj vse želite podeliti z drugimi. Bodite živi!Praktikum dinamičnega ravnovesja

Praktikum je namenjen vsem ljudem, ki želijo biti soustvarjalci svojega
življenja, ki želijo skrbeti za zdravo in vitalno telo, biti čustveno
uravnoteženi, čuteči, želijo spoznati, kaj so in kaj je njihovo
poslanstvo.

Je prav tako namenjen tistim, ki želijo raziskati, katere vrline
življenja lahko spontano in z lahkoto posredujejo drugim in jim s tem
pomagajo pri njihovi rasti.

Namenjen je tudi vsem, ki si želijo doseči jasnost misli in bistrost
duha, ki si želijo misliti s svojo glavo, biti ustvarjalni v vsakdanjem
življenju in se hkrati zavedati svoje transcendence.

Raziskovali in razvijali bomo različne človeške kvalitete (inteligence)
in se naučili uporabljati ustrezna orodja in vaje, ki nam bodo v pomoč
pri tem raziskovanju. Vse inteligence se smiselno povezujejo v celoto,
zato se bomo na koncu izobraževanja preizkusili v svojih vrlinah.

Izobraževanje bo potekalo 12 mesecev in obsega 10 sklopov. Vsak mesec
je namenjen svojemu področju/sklopu znanj. Pričetek je 14.oktober 2008.

Namen praktikuma

  • Ozaveščanje človeških potencialov.
  • Delo z ozaveščenimi potenciali.
  • Razvijanje orodij za pomoč pri osebnostni in duhovni rasti.
  • Naučiti se samozdraviti, to je najti svoje življenjsko ravnovesje in pomagati drugim.
  • Praktična izvedba ustvarjalnih procesov (od besed k dejanjem).
  • Živeti sebe in biti hkrati povezan z drugimi.
  • Delovati v skladu z dušo.
  • Uporabljati duhovna znanja pri delu, ki ga opravljamo (skozi svoj vzor smo lahko v pomoč drugim).


Več o vsebini in poteku programa lahko preberete na www.asiatuma.net
ali pišite na e-pošto: info@asiatuma.net. Izobraževanje bo potekalo v
prostorih Asia Tuma, zavod Ljubljana, Jarška cesta 23 v Ljubljani.
Vsi člani Planeta Lepote, ki se prijavijo preko neobvezujoče informativne na­ročilnice imajo pri celotnem izobraževanju 10 % popusta.

 

Vabimo vas na predstavitveni večer v torek, 30. 09. 2008, med 17. in 21. uro
na Jarško cesto 23 v Ljubljani, kjer vam bodo vodje programa odgovarjali na
vaša vprašanja.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj