… in to nanj vpliva, če vam je všeč ali pa ne. Normalno je, če se partner vsake toliko časa nanjo spomni ali jo omeni. Ampak prepoznati pa morate razliko med tem, ko partner nekdanjo partnerico bežno omeni ali ga slučajno nekaj nanjo spomni, in med tem, da partner o njej razmišlja, ker ima do nje še nekaj čustev (ampak to ne pomeni, da želi biti nazaj z njo). Če kaj takega sumite, je ključ seveda komunikacija in iskrenost. Če se vam zdi, da je partner obstal v preteklosti, se vsekakor z njim pogovorite. Tukaj je nekaj opozorilnih znakov.

PREBERITE TUDI: Varanje ali: kam nas je zaneslo?

Nezavedno vaju primerja

Če vaš partner potiho še vedno misli na nekdanjo partnerico, vas morda podzavestno primerja z njo. Morda ne bo primerjal direktno, temveč bo recimo rekel “V prejšnji zvezi,…” in nadaljeval s stvarmi, ki jih je nekdanja partnerica delala drugače. Ampak ne delajte prehitrih zaključkov, morda je le nerodno omenil, ali pa ga je nekaj v zvezi s tem izredno motilo.

Sanje

Ni redko, da sanjamo o ljudeh, ki jih v življenju srečujemo, še posebej o tistih, s katerimi smo v takšnih in drugačnih razmerjih. Ampak če vaš partner govori o tem, kaj je sanjal, in ima njegova nekdanja partnerica velikokrat glavno vlogo, se lahko počutite ob tem neprijetno. To nikakor ni znak nezvestobe, temveč znak, da nečesa še niso razčistili in le aktivnost možganov, da procesirajo spomine. Če vam partner govori o takih sanjah, ga brez skrbi vprašajte, kaj misli, da pomenijo.

Pokliče vas po njenem imenu

Navada je železna srajca, pravijo in vsak se kdaj zmoti. Ampak če vas partner ponesreči pokliče po Imenu nekdanje partnerice, potem se mu ne piše prav nič dobrega. To je morda znak, da misli na nekdanjo partnerico ali da ste jo nanj podzavestno z nečim spomnili, da jo nanjo spominjate. To je morda znak, da ima vaš partner nekaj odvečne čustvene prtljage, ki se je mora znebiti.

Omenja jo ob neprimernih trenutkih

Znak za alarm je, če vaš dragi nekdanje dekle omeni v neprimernih trenutkih, kot so recimo intimni trenutki.

O bivši govorijo v negativnem tonu

Če vaš partner o nekdanji govori v negativnem tonu, je to znak, da nečesa še niso preboleli. Nekaj jih še boli. Pogovorite se s svojim partnerjem o tem in mu povejte, da niste enaki kot njegova nekdanja partnerica, in da si res želite, da razmerje uspe, da ga ne želite prizadeti. Ni vaša naloga, da prebolite namesto njega, vaša naloga je, da mu stojite ob strani.

Brani jo

Lep znak je, če vaš partner o nekdanji partnerici govori s spoštovanjem, ampak obstaja razlika med tem, da smo vljudni in prijazni in med tem, da jo pretirano branijo. Če nekdanje dekle še vedno branijo pred vami ali prijatelji, so morda še vpletena čustva.

Če mislite, da partner še nekaj čuti do nekdanje partnerice in tega ne prizna, poslušajte svojo intuicijo in preverite znake. Vaš moški je le človek s čustvi in nujno je, da se pogovorita in preverita, kaj se dogaja. Pretehtajta, ali je moški sploh že zrel za novo razmerje ali se bosta morala zelo potruditi. Vaš partner ima vso pravico kdaj omeniti nekdanjo partnerico in prav je tako, saj je bila del njegovega življenja, zato pretiranega ljubosumja ne potrebujete.

PREBERITE TUDI: Ali je flirtanje varanje?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj