…  v dolgem delovniku vzame čas za vse tri glavne obroke. Polovica jih na delu je samo zajtrk in kosilo, to pa zaužije še na hitro in odhiti nazaj na delo. 10 odstotkov tistih, ki pravijo, da imajo v službi vse glavne tri obroke, si tretjega privoščijo ob 17. uri. Takšna navada lahko namreč povzroči zdravstvene težave, pridelate pa lahko tudi prekomerno telesno maščobo.

Prehrambeno podjetje Wonderful Pistachios, ki je naročilo študijo, je pred kratkim tudi ugotovilo, da si veliko pisarniških delavcev redno privošči prigrizke, kar lahko tudi prispeva k povečani telesni maščobi. Različne čokolade in slani prigrizki namreč ne štejejo kot obrok, ki mora biti polnovreden in zdrav. Kakšni so zdravi obroki?


Poskrbite tudi, da boste obroke na delu vedno uživali ob istem času
Foto: dirtyandthirty.com

Pisarniški delavci pa skozi dan tudi niso dovolj aktivni – povprečen delavec namreč dnevno za mizo preživi 5 ur in 40 minut. Razlogi za izostanek posvečanja telesni vadbi se skrivajo v pomanjkanju časa, dolgih delovnikih ter velikih delovnih obremenitvah. Ravno to pa je lahko nato še dodaten razlog za kopičenje telesne maščobe.

Vir naslovne fotografije: marieclaire.media.ipcdigital.co.uk

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj