Ali svojo kožo res zaščitite s tovrstnimi kozmetičnimi izdelki, na katerih piše, da vsebujejo zaščitni faktor? Veliko 2 v 1 izdelkov namreč svojo vlogo mnogo bolje opraviči v teoriji, kot pa v praksi. Ali zatorej drži dejstvo, da kozmetični izdelki za ličenje, ki vsebujejo SPF zaščitni faktor, kožo tudi zares ščitijo?

PREBERITE TUDI: Je sonce res tako škodljivo ali: kaj v resnici povzroča raka?

Ali lahko zaupate pudru, na katerem piše, da ima zaščitni faktor, da bo vašo kožo na obrazu zaščitil do te mere, da ne boste dobili opeklin od izpostavljanja soncu? Dermatologi pravijo, da bi morali nanesti zares veliko ličila, da bi nas le – ta zaščitil pred soncem in da bi dosegli tako stopnjo zaščitnega faktorja, kot je navedena na embalaži, poleg tega pa bi morali nove nanose delati na vsaki 2 uri. Tu pa nastane problem, poleti se ženske namreč manj ličimo in verjetno si ne predstavljamo, da bi na kožo nanesle tono pudra.

Ličila z zaščitnim faktorjem se morda podporna zaščita, nikakor pa naj ne bodo edina zaščita, še posebno, če ste svetle in blede polti. Pomagate pa si lahko tudi s slamnikom, ki bo vašo kožo na obrazu zaščitil pred izpostavljenostjo sončnim žarkom. Kateri pa je izdelek, ki bi moral vedno vsebovati zaščitni faktor? Balzam za ustnice. Pogosto pozabimo, da moramo zaščititi tudi naše ustnice, saj tudi sončne opekline na njih niso redke.

PREBERITE TUDI: Pred soncem se lahko zaščitite tudi brez kemije

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj