… prstov lahko dostopate do njihovih besedil, e-pošte, zasebnih sporočil na Instagramu, zgodovine iskanja in še veliko več. Toda samo zato, ker lahko hitro in enostavno pridobite te informacije – vam tega ni treba početi.

Vseeno se zdi, da veliko ljudi to počne. Glede na raziskavo Avasta, podjetje za protivirusno programsko opremo iz leta 2014, je 1 od 4 žensk in 1 od 5 moških na skrivaj preverjal telefon svojega partnerja.

Zakaj ljudje to počnejo?

Ljudje pogosto brskajo po partnerjevem telefonu, ker jih skrbi, katere skrivnosti ali dejavnosti bi lahko skrival. Toda vohunjenje na skrivaj samo ohranja bolj skrivnostno vedenje v odnosu.

Preverjanje partnerjevega telefona je lahko povezano tudi z vprašanji glede intimnosti in komunikacije. Če par ni odprt drug z drugim, težave ostanejo nerešene in sumi se začnejo kopičiti. Namesto da bi se s težavami soočili neposredno, bo partner morda začutil potrebo po brskanju, kar se zdi lažje, kot imeti potencialno napet pogovor.

Je pametno preverjati telefon?

Ne, na splošno ni v redu. Gre za kršitev partnerjeve zasebnosti in zaupanja – da ne omenjamo, da je pogosto neproduktivno: morda ne boste našli ničesar in se potem počutili kot vohun. Morda boste našli nekaj majhnega in nedolžnega in ga po krivem obtožili nečesa. Ali pa se vam morda dejansko zdi nekaj obremenjujočega, potem pa se morate vprašati: Ali je bil to res najbolj časten način pridobivanja informacij?

Preverjanje telefona brez privolitve pomeni, da je prišlo do prekinitve komunikacije. Če iščete nekaj na partnerjevem telefonu brez dovoljenja, takoj razbijete zaupanje v izpolnjevanje lastnih potreb. To vodi do sumov in domnev, ki sprožajo negotovost in razburjenje.

V nekaterih odnosih se lahko oba partnerja vzajemno odločita, da si bosta dala proste roke pri pregledovanju telefonov drug drugega. Če so parametri nastavljeni skupaj in dogovorjeni, bi ta ureditev morda delovala dobro za nekatere pare. Kljub temu je želja ohraniti nekaj zasebnosti, tudi ko ste v razmerju, povsem razumna in celo zdrava.

PREBERITE TUDI: 5 napak, ki jih počnemo uporabniki mobilnih telefonov

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj