Časi se spreminjajo, s tem pa se je korenito spremenila tudi vloga ženske. Včasih je imela bila ženska smatrana, kot da ima le eno poglavitno nalogo rojevanja otrok, skrbi za dom in družino ter spoštovanja svojega moža.

PREBERITE TUDI: Zato ženske izgubijo same sebe, ko postanejo mamice

Sčasoma so ženske dobile svojo moč in spremenile namen svoje vloge v družbi. Ženske so spoznale, kakšno moč in voljo imajo v svojih rokah, odprle so se vse možnosti. Z raziskovanjem te moči je veliko žensk prevzelo vlogo alpha lastnosti, ki so jih prej smeli imeti le moški.

Alpha ženska

Alfa ženska je močna ženska z veliko mero samozavesti. Ženska te vrste bo vedno uveljavljala svojo voljo, ta moč pa jo lahko pripelje do vodstvenih položajev v karieri in na vseh drugih področjih. Zaveda se svoje privlačnosti, s katero lahko doseže vse, kar si želi. Partner jo običajno težko dohaja.

Beta ženska

Beta ženske so popolno nasprotje Alfa žensk, vendar to ne pomeni, da njihovih lastnosti nimajo. Lahko imajo enake lastnosti kot alfa ženske, le uporabijo jih na popolnoma drug način. V družbi alfa ženske so nesamozavestne. Raje poslušajo kot govorijo in ne želijo izstopati iz množice. Veljajo za bolj tradicionalne. Rade izbirajo varne poti in lepe besede. Skrb za družino in ljubljene jim je v veselje.

Kombinacija obeh

Veliko žensk je kombinacija obeh profilov, le da je lahko vpliv enega bolj viden. Ena stran torej lahko prevlada, vse pa je odvisno od tega, kako se ženska s stvarmi spopada. Če si ženska želi, da je nekaj po njeni volji, vendar se želi izogniti konfliktu, lahko rečemo, da ima ta ženska alfa cilje, vendar beta obnašanje. Obstajajo tudi ženske, ki le ustvarjajo vtis, da želijo, da je nekaj po njeno in se tako tudi obnašajo, v resnici pa želijo nekaj povsem drugega. To je videz alfe in želja bete.

Alfa ali beta je le vrsta značaja in ne določa moči ženske, temveč le njeno delovanje v situacijah in v odnosih. Konec koncev, ženska vedno dobi tisto, kar si želi, kajne?

PREBERITE TUDI: Motnja pozornosti (ADHD) povzroča težave tudi odraslim

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj