Tople poletne temperature so v zraku in z njimi prihaja čas piknikov in druženja s prijatelji, sodelavci ali bližnjimi sorodniki. Ob besedi piknik največkrat pomislimo le na hrano in pijačo, vendar pa lepe narave ter sončnega in toplega vremena nikakor ne smete izpustite za zabavne družabne in športne aktivnosti.

V nadaljevanju vam zato ponujamo nekaj športnih aktivnosti, ki bodo vsekakor popestrile vaše piknike.

Skupinski športi

Če je družba športno naravnana in ste navdušeni nad skupinskimi športnimi igrami, vam priporočamo, da izberete tak prostor, ki ponuja možnost igranja kakšnega od skupinskih športov, npr. odbojke, nogometa ali badmintona. Če piknik prostor slučajno ne vključuje športnih igrišč za tovrstne športe, si jih lahko z zelo malo truda in majhno mero iznajdljivosti ustvarite sami. Če so okrog piknik prostora kakšna drevesa, speljite med dvema drevesoma mrežo, s trakovi pa si označite površino, na kateri boste igrali. Če je v bližini kakšno asfaltirano igrišče, se lahko odločite tudi za igro košarke ali za klasično igro ‘med dvema ognjema’, ki se jo spomnimo še iz osnovnošolskih dni.
Da bo druženje na pikniku še bolj zabavno in še aktivnejše, organizirajte mini športni turnir, na katerem zmagovalce praktično obdarite.

piknik_odbojka
Foto: syacpa.com

Aktivnosti na pikniku ob vodi

Ob toplem vremenu je piknik ob vodi idealen kraj, saj ga z lahkoto popestrimo s prijetnimi vodnimi aktivnostmi. Ko piknikujemo v bližini jezera, lahko najamemo čoln ali kanu ter se z njim podamo na raziskovanje še neodkritih in nedostopnih kotičkov okoli jezera.

Če imamo piknik v bližini morja, jezera ali reke, kjer je temperatura vode dovolj topla, je prijetna rekreacija tudi plavanje, ki ga popestrimo z različnimi družabnimi igrami z žogo ali brez; npr. vodna odbojka, podajanje žoge, tekmovanje v plavanju, štafetne igre, itd.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj