… otrokom iz šibkejšega okolja na poti do izobrazbe in svetlejše prihodnosti. Za dober namen širom Slovenije tudi tokrat zbiramo modra srca in tako v času akcije znani ambasadorji obiščejo tudi nekaj slovenskih šol.

V torek, 26. januarja, ob 11. uri,  sta v okviru akcije OŠ Toneta Čufarja obiskala in otroke pozdravila igralca iz priljubljene televizijske nadaljevanke Ranko Babić in Primož Forte, ki sta prejšnji teden že razveselila izolske šolarje.

V okviru letošnje akcije NIVEA Podarite nam modro srce, ki nastaja v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in traja od 15. januarja in 15. februarja, ljudje in šolarji širom Slovenije v modra srca zapisujejo svoje želje za lepšo prihodnost. Kako si jo predstavljajo otroci, smo med drugim preverili pri četrtošolcih OŠ Sostro, v družbi dolgoletnega ambasadorja akcije, priljubljenega komika Boštjana Gorenca Pižame.

Se bomo v prihodnosti razumeli bolje? Morda.

Kot ponavadi, se je tudi ob tej priložnosti pokazalo, da je otroška domišlija brezmejna. Nekateri mladi sogovorniki si predstavljajo, da bo v prihodnosti namesto živali več "električnih stvari", večina jih stavi na robote, drugi pa celo menijo, da bodo osebni avtomobili pravzaprav počasnejši in bo tako "manj nesreč".

Simpatična razmišljanja o prihodnosti si lahko ogledate v spodnjem posnetku: Boštjan Gorenc Pižama in šolarji OŠ Sostro o življenju v prihodnosti:

V okviru akcije bo podjetje Beiersdorf, d.o.o. že deseto leto zapored obogatilo Učni sklad NIVEA. Z njegovo pomočjo so v obliki štipendij do danes na poti do izobrazbe pomagali že 82 otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejšega okolja. Tisti, ki bi radi akcijo podprli, lahko modra srca s svojo željo za lepšo prihodnost otrok in vseh nas oddajo na spletni strani www.NIVEA.si/srce ali pa jih izdelana v poljubni tehniki  pošljejo na naslov: Beiersdorf d.o.o., p.p. 4130, 1001 Ljubljana.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj