Afirmacije so verbalni opomniki, ki nas opogumijo, da delujemo na poti do svojih sanj in ciljev. Dajejo nam zaupanje, da se bodo naše besede zares uresničile. Tako kot vaje za telo, afirmacije krepijo naše misli, telo in dušo in s konstantno prakso lahko zares manifestiramo vse tisto, kar si v življenju želimo.

Obdajte se z njimi

Najprej in vedno si afirmacijo najprej predstavljajte v mislih (morate se v njej najti, zato si izberite takšno, v katero lahko verjamete, se z njo poistovetite, …), jo zapišite na papir, nato jo preberite naglas, ter si zapisano nalepite na vidna mesta na delovnem mestu, doma, v avtomobilu. Na začetku jih boste imeli povsod! Lahko si jih tudi posnamete in jih poslušate v avtomobilu, kje na poti, jih vključite v meditacije oz. v vaše trenutke sprostitve. Z njimi se morate preprosto obdati in ‘oborožiti’.

PREBERITE TUDI:   Zakaj pozitivne afirmacije ne delujejo vedno

Ponavljajte, ponavljajte …

Ne gre za čarovnijo in za to, da afirmacijo ponovite enkrat, pa se bo že uresničila. S ponavljanjem se bo reprogramirala v vaše misli in postala vaša resnica. Med nami je veliko ljudi, ki čutijo, da denar, uspeh, veselje, vpliv in svoboda niso mogoči. Te stvari (in še več) so vsekakor dosegljive. Lahko imate denar, uspeh, veselje, vpliv, svobodo, … nebo je meja! Vse, kar vas ustavlja, so vaša prepričanja. Zato si lahko pomagate z afirmacijami, ki bodo sčasoma naselile vaše misli in izkoreninile vaša prepričanja. Zapomnite si, da so afirmacije ključ do uspeha, ko z njimi tudi delujete: predstavljajte si, da tisto, kar je vaša afirmacija, že imate. Povejte jih naglas, zapišite jih. Ponavljajte, ponavljajte!

Afirmacije ponavljajte takoj, ko se zbudite, saj vam bodo pomagale dobro pričeti dan, ponavljajte pa jih tudi, ko se znajdete v stresni situaciji, morate sprejeti težko odločitev, ali vas prevzame kakšna negativna misel. Preprosto negativno zamenjajte s pozitivno in si tako naravnajte miselnost in energijo, ter predvsem ohranite fokus, da lahko ustvarjate na najboljši način kar lahko.

Verjemite!

Če v afirmacije verjamete, lahko želeno tudi prejmete. Ključ se skriva v tem, da morate za afirmacijami stati in verjeti. To bo sprva težko, čez kakšen mesec ponavljanj pa boste ugotovili, da se pravzaprav že obnašate na način, ki ste si ga zamislili. Vedno bolje bo šlo. Zlesti vam morajo ‘pod kožo’, nato postanejo del razmišljanja in potem postanejo vaše življenje!

Nekaj afirmacij (sestavite pa si lahko tudi svoje):

 • Vreden/vredna sem finančne varnosti.
 • Denar prihaja v moj posel enostavno in brez truda.
 • Vsak evro, ki ga porabim, se k meni vrne pomnožen.
 • Moj posel je uspešen v vseh pogledih.
 • Denar ni več izgovor. Imam več kot sem kdajkoli potreboval/-a.
 • Zaupam v svoje sposobnosti ustvarjanja denarja.
 • Ustvarjam slap finančnega obilja in nazaj prejemam na vse možne načine.
 • Denar prihaja  do mene na zabaven in presenetljiv način.
 • Danes je poseben dan. Čudež bo sledil čudežu in presenečenj ne bo konca.
 • V svoje življenje privlačim vplivne, zdrave in pozitivne ljudi.
 • Delam kadar želim, kjerkoli želim in z ljudmi, s katerimi želim.
 • Sem magnet za uspeh in privlačim več kot dovolj denarja.

PREBERITE TUDI:  5 Feng Shui nasvetov za uspešno kariero

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj