“Svoje zdravje jemljem resno,” je dejala in dodala: “To je v meni zanetilo ogenj, da si pomagam, in ko pomagam sebi, vem, da pomagam milijonom žensk.”

Halle Berry je razkrila, da bo svoj 58. rojstni dan preživela kot zagovornica zdravja žensk.
Zvezdnica bo odpotovala v Zahodno Virginijo, kjer bo opravila “nekaj zagovorniškega dela za svoj zakon o menopavzi”, s čimer misli na maja predstavljeni zakon o spodbujanju skrbi za menopavzo in zdravje žensk v srednjem življenjskem obdobju.

57-letna zvezdnica je v intervjuju za televizijo Extra razkrila, da namerava svoj veliki dan nameniti zagovarjanju novega zakona, s katerim bi javnost ozaveščali o menopavzi, zdravstvenim delavcem pa zagotovili usposabljanje in vire.

“S senatorko Shelley Capito bom v Zahodni Virginiji, kjer bom opravljala zagovorniško delo za svoj zakon o menopavzi,” je dejala in se pri tem sklicevala na maja predstavljeni zakon o spodbujanju skrbi za menopavzo in zdravje žensk v srednjem življenjskem obdobju.

“Ne morem si zamisliti boljšega načina, kako bi lahko preživela svoj rojstni dan, kot da bi se borila za vse ženske,” je nadaljevala. “Komaj čakam, da pridem tja.”

Berryjeva je dejala, da je bila to zanjo pomembna tema za zagovorništvo, saj o menopavzi, ko jo je sama doživljala, ni vedela veliko. “Pred približno štirimi leti sem ugotovila, da sem v perimenopavzi, in mislila sem, da jo bom preskočila,” je dejala. “Tako sem mislila – tako malo sem vedela o tem.”

“Ugotovila sem, da če jaz tako malo vem o tem, potem tudi milijoni drugih žensk zagotovo ne vedo ničesar, saj sem ponosna, da imam najboljše zdravnike,” je nadaljevala. “Svoje zdravje jemljem resno, a nisem vedela ničesar, zato je to v meni zanetilo ogenj, da bi si pomagala, in ko pomagam sebi, vem, da pomagam milijonom.”

Dobitnica oskarja je poudarila, da bo osredotočanje na zdravje žensk “njeno drugo delo”, in povedala, da trenutno razmišlja predvsem o tem, “kako lahko spremenim svet za ženske in nam zagotovim zdravstveno oskrbo, ki si jo zaslužimo v tem zelo pomembnem obdobju našega življenja?”

“To se mora spremeniti in pravim, da se bo to zgodilo zdaj,” je dodala.

Zaradi svojega zagovorništva se je celo uvrstila na Timeov seznam 100 zdravih ljudi. V objavi na Instagramu je povedala, da tega dela “ne jemlje zlahka. To počnem za vse ženske, ki se počutijo neinformirane ali so se zaradi življenjskega obdobja, v katerem so, počutile manjvredne.”

To pa ni edina sprememba v življenju Berryjeve, saj je pred kratkim sporočila, da je posvojila dve mucki, ki ju je poimenovala “Boots” in “Coco”, potem ko je bila večino svojega življenja “samooklicana, dosmrtna pasja oseba”.

“Pravkar sem rešila štiri mačke, ki sem jih pred tremi tedni našla na svojem dvorišču,” je povedala v intervjuju za Entertainment Weekly in v objavi na Instagramu zapisala, da sta drugi dve mački našli “večne domove” drugje. “Zaradi teh izkušenj in odnosov sem skozi in skozi mačja ženska. Ta izkušnja me je spremenila.”

PREBERITE TUDI: Halle Berry je objavila fotografijo svojega trebuha in šokirala oboževalce

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj