Zmanjšanje gibčnosti, moči in pojav kroničnih bolečin, ki pogosto pridejo z leti, niso samo rezultat staranja, temveč so najpogosteje posledica pomanjkanja gibanja. Čeprav drži, da se s staranjem pojavijo tudi nekatere spremembe tkiv, ki lahko vplivajo na slabše počutje, jim z redno vadbo lahko učinkovito kljubujemo. Zakaj omenjamo staranje? Ker je to velikokrat izgovor za spremembo življenjskega sloga.

Studio Aktivita - akcija lepa in zdrava

Pred odločitvijo življenjskega sloga pomembno vlogo igrata lasten odnos do učenja in zaupanja v svoje sposobnosti. Če menite, da ne morete, je velika verjetnost, da nikoli sploh ne boste poizkusili. Ljudje, ki verjamejo, da se lahko naučijo novih stvari oziroma se odločijo, da bodo svoj stari način življenja spremenili ali vanj vnesli nekaj pridiha, se jih tudi naučijo oziroma spremenijo. To pomeni v vseh življenjskih obdobjih. Pomembno je, da si izzivov želimo, da si želimo sprememb, spoznavanja novih stvari in ne dopustimo, da bi otopeli in se prepustili času.

Torej, za začetek, ko se odločimo, da bomo naredili spremembo svojih starih življenjskih navad, bo dovolj slaba ura vsak dan, da se posvetimo le sebi. Ta čas preživimo za naše splošno dobro počutje in dobro telesno kondicijo. Tako smo lažje kos vsakodnevnim tegobam. Zato ne pozabimo, da skrb za vsestransko dobro počutje zajema: zdravo prehrano, rekreacijo, nego telesa in nego duha (dobra volja, pozitiven pogled na življenje brez črnogledih misli, harmonija…) Vse to pa si ustvarimo le na način, da si izberemo gornja področja. Ne smemo se ustrašiti. Iz vsakega izmed navedenih področij, izberemo tistega, ki nam kar na­jbolj ustreza ter si tako sestavimo začetni program za dobro počutje po naši meri.

Studio Aktivita - akcija lepa in zdrava

Sedaj je pravi čas, da storite nekaj dobrega zase, za zdravje in lepoto ter svojo notranjo izpolnjenost.

Vabimo Vas na testiranje naprav za odpravo celulita in odvečnih centimetrov na naslovu www.aktivita.si ter www.vitalita.si, rezultate pa lahko spremljate tudi na blogu ene izmed članic Planeta Lepote.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj