Marilyn Monroe je bila – in je še vedno – sanjska ženska in lepotna ikona, ki je oboževala glamur. Od njenih zapeljivih, rdečih ustnic do sijočih platinasto blond kodrov – vse je izžarevalo popolno ženstvenost in seksapil.

1. junija bi praznovala 97. rojstni dan, zato si oglejmo lepotno rutino zvezdnice iz starega Hollywooda.

1. Ni hodila na sonce

“Osebno nasprotujem zagorelosti, ker se rada cela počutim blond,” je pojasnila Monroe, zakaj se je izogibala soncu – kljub temu da je bilo to v Kaliforniji vedno v modi. Pozabite na bronzerje in umetno zagorelost, na katero danes mnogi prisegamo, ona je bila za alabastrni videz.

2. Všeč ji je bil prav poseben odtenek blond barve

Če ste se kdaj spraševali, kakšen odtenek las je zahtevala Monroe, ko je sedla na frizerski stol, verjetno ne bi uganili, da je bila to “bela barva vzglavnika”. Po besedah avtorice Pamele Keogh je Monroe svoje lase belila vsake tri tedne, pri čemer so ji pomagali frizerji, med katerimi sta bila tudi Pearl Porterfield (ki je skrbela tudi za svetlo blond lase Jean Harlow) in Kenneth Battelle.

Da bi se izognila pretiranemu umivanju las, ki lahko vpliva na barvo, je uporabljala provizorični suhi šampon – Johnsonov otroški puder – ki ga je uporabljala vsaka dva dni, da so bili njeni lasje videti sveži.

3. Trik umetnika ličenja za polne ustnice

Kako ustvariti polne, vabljive ustnice, po katerih je bila Marilyn tako znana? Z domiselno uporabo šmink. Njen vizažist je nanesel do pet različnih rdečih odtenkov – temnejše, slivovo rdeče na zunanji strani in svetlejše v notranjosti – d a je ustvaril iluzijo dimenzije in polnosti. To je pameten nasvet, ki ga še danes uporabljajo številni umetniki ličenja.

4. Zavedala se je pomembnosti spanja

Monroe je bila ženska, ki je uživala v spanju, zato je v široki postelji prespala od pet do deset ur na noč. V nedeljo? “To je moj edini dan popolnega oddiha. Včasih potrebujem dve uri, da se zbudim in si privoščim užitek vsakega trenutka zaspanosti,” je dejala v intervjuju.

5. Kaj je nosila v posteljo

Monroe je bila znana po tem, da v posteljo ni nosila oblačil, saj je trdila, da jo pižame in “grozljive nočne srajce” motijo pri spanju. Kar pa je nosila, je bilo pet kapljic parfuma Chanel št. 5, ki naj bi ga dodajala tudi v svoje ledene kopeli.

6. Da … ledene kopeli

Medtem ko so Wim Hof in številni športniki v zadnjih letih popularizirali ledene prhe in kopeli, je bila Marilyn precej pred njimi. Pravijo, da si je z ledenimi kopelmi ohranjala čvrsto in napeto kožo.

7. Kako je skrbela za svojo kožo

Monroe se je pridružila Audrey Hepburn in redno obiskovala madžarskega dermatologa Erna Laszla. Ker je trpela zaradi suhe kože (govori se, da si je obsedeno umivala obraz tudi do petkrat na dan, da bi preprečila izbruhe), je Laszlo igralki predpisal strogo rutino nege kože, ki se je razlikovala glede na čas dneva in priložnost.

Njena večerna nega kože se je začela z oljnim čiščenjem z oljem Erno Laszlo Active Phelityl Oil, nato je nanesla kremo Active Phelityl Cream in jo splaknila. Zaključila je z losjonom Controlling Lotion. Vsi ti izdelki so na voljo še danes.

8. Kako je dosegla svoj značilni “Monroe sijaj”

Medtem ko se danes navdušujemo nad osvetljevalci, je Monroe svoj sijaj dosegla na drug, morda manj mamljiv način. V skladu s trendom K-beauty “slugging” je pod podlago nanesla plast vazelina, da bi koži pomagala ujeti svetlobo. Bila je tudi ljubiteljica težkih, hranljivih krem, kot je Pond’s Cold Cream in drugih kultnih izdelkov, ki jih uporabljamo še danes, vključno z osemurno kremo Elizabeth Arden in kremo Nivea, ter celo olivnega olja, ki si ga je menda nanašala na kožo, da bi odpravila njeno izsušenost.

9. Ni bila ravno ljubiteljica telesne vadbe

“Ne bi prenesla vadbe, če bi jo morala izvajati,” je o svojem pristopu k vadbi povedala Monroe. Namesto tega je uživala v preprosti rutini za krepitev prsi, ki je vključevala 15-kratno dvigovanje dveh petkilogramskih uteži nad glavo, pri čemer se je premikala iz “položaja z razprtimi rokami”. Vsako jutro je to počela ob postelji, dokler ni bila utrujena.

PREBERITE TUDI: 10 zanimivosti o lepotnih ritualih Elizabeth Taylor

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj