Včasih je posledica prazničnega prenajedanja, včasih 'tistih dni', ko smo vse zatekle in napihnjene, včasih pa imamo le slab dan in se slabo počutimo. Takrat pridejo prav nasveti, kako se obleči tako, da bomo videti čim vitkejše, saj se bomo tako tudi bolje počutile. Tako bomo brez strogih diet, nekaj tedenskega čakanja in postenja videti vitkejše v le nekaj sekundah! Ustrezna izbira oblačil nam lahko navidezno odvzame celo 5 kilogramov in več.

1. Pokončne črte

Horizontalne črte so sicer tiste, ki jih večina najpogosteje in najraje nosi, začenši z mornarskimi vzorci. A če želimo izgledati vitkejše, bo treba izbrati pokončne črte. Če ste širše v trupu, izberite pokončne črte za zgornji del telesa, če pa imate postavo s širšimi boki in stegni, naj ima črte spodnji del oblačila.

2. Uporabite pas

Če imate kako oblačilo, ki ni tajlirano in z vas visi kot brezoblična vreča, verjemite, da vas naredi le širše in ničesar ne skrije. Zato uporabite pas, ki bo poudaril vašo žensko podstavo in vas v pasu naredil vitkejše. Pas je namreč najožji del ženskega telesa – zakaj bi ga torej skrivale? Ne pozabite – skrijemo, kar niso naši aduti in poudarimo tisto, kar so!

Pas lahko uporabite na obleko, jopico, plašč, bundo ali celo suknjič. Vedno imejte na voljo pasove različnih širin in barv, ki se ujemajo z barvami vaših oblačil, seveda pa lahko izberete tudi kontrastnega, še zlasti, če imate lep, ozek pas in bi rade usmerile pozornost prav vanj.

3. Naj se vam oblačila res prilegajo

Če še nimate šivilje, ki bi vam popravila kako strganino, se hitro pozanimajte in jo dodajte med kontakte. Kot smo omenili že v članku 8 idej, da bodo vaša poceni oblačila videti draga in kakovostna, je to, da so vam oblačila res ulito prav, ključnega pomena, da ste videti urejene. Pa ne le to – prevelika oblačila z vas vidijo kot vreča ali vam z dodatnim nepotrebnim volumnom dodajo kilograme.

Ker nismo delane po kalupih, pa so nam nekatera oblačila seveda lahko v nekem delu telesa prav, v drugem pa prevelika. V takem primeru oblačilo takoj, ko ga operete (da se že pred ožanjem skrči, kolikor se), nesite k šivilji, da vam popravi prevelike predele in vam bo zares prav. Malce ožanja v pasu, daljšanja ali krajšanja ima lahko drastičen vpliv na prileganje oblačila, s tem pa tudi na vaš videz – tako kar se tiče urejenosti kot tudi vitkejšega videza.

4. Poudarite svoje adute

Kot omenjeno že zgoraj, poudarite, kar menite, da je na vaši postavi najlepše, in prikrijte, kar vam ni ravno v ponos – tako se boste počutile bolj samozavestne. Če so to lepe, vitke, dolge noge, nosite krila ali ozke hlače (skinny džins); če so ramena, jih poleti razkrijte; če je to pas, nosite lepo krojena oblačila, ki ga poudarijo in dodajte pas ipd.

Za dele telesa, ki vam ravno ne dvigujejo samozavesti, pa izberite temnejše kose oblačil, ki naj ne bodo preozka, a tudi ne prevelika, saj to le še doda volumen, česar pa si gotovo ne želite.

5. Visoke pete

Visoke pete so številka 1 ko gre za odvzem kakega odvečnega kilograma. Verjele ali ne, ampak visoke pete lahko odvzamejo tudi 5 kilogramov! Poleg tega dvignejo samozavest, polepšajo postavo in naredijo hojo bolj ženstveno – seveda pod pogojem, da znate hoditi v njih, v nasprotnem primeru boste prej podobne nerodni rački kot 'femme fatale'. Skratka, ni boljšega kot so visoke pete, če se želite povišati, shujšati in narediti bolj ženstvene.

Idealna izbira so klasični salonarji z visoko tanko peto, izogibajte pa se paščkom preko gležnjev, saj lahko vaše noge naredijo kaj hitro krajše namesto daljše, pa tudi bolj čokate. Če imate zelo močne noge, se izognite tudi izjemno i tankim petam – kontrast bo prevelik in vaše noge zato videti še širše.

Namig: za dodatno podaljšanje nog izberite čevlje v kožnih, 'nude' odtenkih, kakršne je pred leti predstavil Louboutin – in to celo za različne podtone polti!

6. Perilo za oblikovanje postave

Verjetno se je večina žensk že kdaj vprašala, kako to, da so zvezdnice vedno videti tako brezhibne, vedno vitke, vedno fit. Res je, večina jih ima svoje kuharje in trenerje, a ne glede na to se (poleg lepotnih posegov) poslužujejo tudi najbolj učinkovitega in takoj delujočega trika – to je perilo za oblikovanje postave. Mnoge to tudi javno priznavajo.

Perilo, ki je raztegljivo a hkrati stisne in oblikuje postavo je tako najhitrejša in najučinkovitejša pot do (skorajda) manekenske postave. Dodatni plus? Lepša drža, skriti robovi spodnjega perila in lepše linije telesa.

Namigi:

  1. Če imate kako posebno oblačilo, pod katerim nameravate nositi perilo za oblikovanje postave, ga imejte ob nakupu s sabo, da boste izbrale najbolj ustreznega in res idealno prilegajočega se.
  2. Priporočamo nakup perila v kožni barvi – tako bo neopazno pod vsemi oblačili.

7. Pazite na volumen

Za predele telesa, kjer se vam zdi, da vas je že tako malce preveč, se izogibajte dodatnemu volumnu. Poleg prevelikih oblačil to vključuje tudi zelo debele materiale in pletenine z vzorci. Če imate npr. malce močnejše roke, jih nikar ne skušajte skriti v trikrat preširoko oblačilo ali celo debelo pletenino, temveč izberite bluzo iz lepo padajočega materiala, npr. viskoze ali svile.

8. Izberite suknjič

Malo je tako vsestransko uporabnih kosov ženske garderobe kot lepo krojen suknjič. Nosite ga lahko na vsako oblačilo, za vsako priložnost in v vsakem letnem času – skratka, večna klasika. Obvezno je, da se vam zares brezhibno prilega, na voljo pa imejte vsaj črnega in temno modrega klasičnega kroja (torej ne prekratkega). Tudi predolg ne bo dobra izbira, še zlasti, če ste bolj nizke rasti ali vaše noge niso med najdaljšimi – v tem primeru vam bo prišel do sredine stegen in vas optično še pomanjšal ter skrajšal noge. Ne ravno željen rezultat, mar ne?

Namig: za vitkejši videz vedno izberite enojno in ne dvoredno zapenjanje, ki vedno doda volumen.

9. Ne pozabite na pokončno držo

Pokončna drža je nujna ne le zaradi zdravja ('puklanje' uničuje hrbten ico) in ponosnega videza temveč tudi lepše postave in odvzema kar nekaj kilogramov. Če se držimo sključeno, to zoža ramena in naredi bulo v trebuhu, če pa se vzravnamo, so ramena takoj širša, trebuh samodejno izgine v trebušno votlino, dodatno vitkejši videz pa naredijo prsti, ki niso več skrite v skrivenčenem telesu. Poleg tega nepokončna drža deluje, da je oseba popolnoma brez samozavesti. Skratka, sami plusi, zato se zares prisilite, da se držite pokončno.

Namig: če se že leta držite ukrivljeno, se je težko zravnati oz. držati pokončno več kot nekaj minut, zato si na začetku pomagajte s posebnim pasom za ravno, pokončno držo, ki ga lahko kupite v Sanolaborju.

 

Foto: net-a-porter

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj