In kot vsako leto, se tudi letos lepotni trendi spreminjajo. Analiza videzov, ki so v zadnjih mesecih preplavili modne steze in družabne medije, nam omogoča napoved trendov za 2023.

Od okrasja na obrazu do osvetljevalca – lepotno razpoloženje leta 2023 opredeljuje vse, kar je vizionarsko – tako v smislu uporabe kot končnega učinka. Spodaj si oglejte 9 največjih lepotnih trendov, ki bodo kraljevali v letu 2023.

Y2K se nadaljuje

Bleščeča, futuristična era, kakršna je bila Y2K, se bo v letu 2023 nadaljevala s svojo vladavino, estetika pa bo v videzu nežne, čeprav igrive palete. Mlajša generacija to obdobje na novo interpretira z barvami in teksturami: kovinami, bleščicami in paleto pastelnih barv. Poiščite holografska senčila, kovinske odtenke in močno svetleče detajle.

Toplejše barve las

Odtenki las postajajo toplejši. Od blondinke do rjavolaske – trendovski odtenki barve las so bogati in topli – pomislite na Aspen blond Belle Hadid in medene dolžine Kim Kardashian. Seveda pozabite na tople odtenke, če ste hladen barvni tip, kot sta npr. poletje in zima.

Retro ličenje

Koža bo leta 2023 močno osvetljena in sijoča. Za brezhibno in lepo negovano polt bo poskrbela skrbna nega, za dodatni sijaja pa bleščeče podlage in osvetljevalci. Za primer videza si oglejte Guccijevo modno pisto za pomlad/poletje 2023 in spremljajoči osvetljevalec “Old Hollywood Flash”, ki ga je zasnoval umetnik ličenja Thomas De Kluyver, da bi posnemal učinke retro fotografiranja.

Nakit za obraz in telo

Okraski so bili (pretirano) priljubljeni že v letu 2022, v letu 2023 pa naj bi jih bilo še več. Ne glede na to, ali ste naklonjeni nameščanju bleščečih kamenčkov v obliki pegic in obrvi, bodo tovrstni okraski v prihajajočih mesecih še bolj priljubljeni. In če je vaše standardno ličenje bolj klasično in minimalistično, lahko preizkusite ta trend na nohtih – ali pa ga preprosto preskočite.

Veliko črtala za oči

Nanos črtalo za oči doživlja kar nekaj inovacij. Medtem, ko mačji videz oči ostal, bo črtalo za oči v novem letu še naprej zelo izrazito – bodisi da se bo nadaljevalo v notranjih kotičkih kot je trend “siren eyes” – bodisi da bo široko in dolgo potegnjeno ter zaključeno z nepričakovano podrobnostjo, kot lahko vidimo v videzu Dior.

Brez obrvi

Tanke ali celo povsem pobrite ali pobeljene obrvi so ponovno ‘in’. Letos so se vrnile zelo tanke obrvi Y2K, prisotnost slednjega trenda na modnih brveh pa pomeni, da se bo pristop “manj je več” obdržal. Spomladi je Marc Jacobs na modno pisto poslal manekenke s pobeljenimi obrvmi, to potezo pa je na jesen ponovil Givenchy z umetnico ličenja Lucio Pieroni, ki je s komaj opaznimi obrvmi počastila temo transparentnosti.

Nega kože kot ličenje

Naravna polt je novi make-up. Na revijah Khaite in Gabriele Hearst za pomlad 2023 so bili opazni negovalni učinki mask in tretmajev, medtem ko so se Tata Harper, Brandon Maxwell in Proenza Schouler osredotočili na videz ličenja brez ličil, ki je omogočilo, da je v ospredju sveža koža. Pri znamkah Fendi in Altuzarra je bila navidezno gola koža poudarjena z osvetljevalcem in blagimi potegi čopiča ali bronzerja za oblikovanje in definiranje, videz pa so zaokrožile vlažne ustnice. V vseh primerih je bila lekcija jasna: popolne nege kože ni mogoče nadomestiti z nobenim ličilom.

Frizura ‘bundesliga’ vsakič znova

Frizura ‘mullet’ ali ‘bundesliga’, kot ji že desetletja z zaničljivim prizvokom rečemo pri nas, še nikoli ni bila tako ‘in’ – živimo namreč v obdobju vsestransko grde mode. S tem, ko nas zadnja leta vztrajno prepričujejo, da je kar vse lepo in sprejemljivo, da je vsaka frizura primerna, se je bundesliga stilsko še dodatno razvila. Osvežene različice klasične bundesliga frizure so na družabnih omrežjih dosegle velik razmah.

Brezhibna manikira

Dragocenosti, bleščic in drugih okraskov je lahko veliko, vendar je v letu 2023 glavno vodilo pri nohtih lepa, brezhibna manikira. Kot pravi Tom Bachik, umetnik nohtov, ki stoji za kultno manikiro Jennifer Lopez, ni nič hujšega od prelepe barve, ki je zapravljena na neurejenih nohtih in obnohtni kožici. “Preden se lotite lakiranja, se osredotočite na ustrezno pripravo,” pravi.
Se strinjamo.

PREBERITE TUDI: Ne boste verjeli, kako inovativna ličila so ženske uporabljale že pred stoletjem

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj