Pri svojih 87 letih ima Selfe dovolj življenjskih izkušenj in spominov na svoja mladostna manekenska leta, ko so manekenke učili tudi vedenja – in to je po njenem mnenju nekaj, kar v današnjih časih manekenkam močno manjka.

"Nas so učili pravil obnašanja, kako pristopiti ljudem, kako se odpraviti na delo, kako se usesti v avto in izstopiti, ne da bi pri tem pokazale spodnjice," je povedala za The Times ter o sodobnih manekenkah dodala: "Dandanes so vse videti tako zamorjene. Zakaj so tako nesrečne? Vedno je treba uživati. Ve4dno moraš izgledati prijeten."

Njene kritike pa se tu niso ustavile – poleg tega, da manekenk ne učijo več pokončne hoje s knjigo na glavi, se tudi sprašuje, zakaj tekom sprehoda po modni pisti na polovici poti ne slečejo jakne, kot so to počele nekoč, čeprav se zaveda, da je to bolj odločitev  kreative modne revije in ne pomanjkanje talenta manekenk.

Selfe pa ima tudi rešitev za vse naštete pritožbe – njena spletna akademija, kjer manekenk naučijo vsega, kar morajo znati: : "Pokažemo jim, kako naj se pravilno lotevajo stvari. To bi predvsem mladim manekenkam začetnicam dalo veliko samozavesti."

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj