To pomeni, da se niti na zmenkih ne dobivajte z njimi, ker je to po eni strani izguba časa, po drugi pa vas utegnejo s šarmom, lažnimi obljubami in manipulacijo vseeno premamiti v zvezo, iz katere boste odšle ranjene, izkoriščene, izdane in razočarane.

Dve izmed največjih napak, ki jih počnejo ženske z moškimi, ki to niso, sta:

  1. pričakujejo, da bodo sprevideli njihovo vrednost;
  2. pričakujejo, da se bodo spremenili ali da jih bodo one spremenile.

A še vsaka, ki se je lotila tovrstnega projekta, ki je vnaprej obsojen na neuspeh, je na koncu ostala izpraznjena in razočarana. Zato se raje obrnite in odidite, preden ste globoko v zvezi in nikar ne iščite opravičil in izgovorov za vse ‘rdeče zastavice’, ki vam jih daje!

Spodaj si oglejte seznam moških, ki, če vam prekrižajo pot, naredite le “teci, [vaše ime], teci!” Kajti vsak trenutek, ki ga zapravite za napačno osebo, je trenutek, ki je izgubljen – tudi v smislu, da bi ta čas lahko že spoznale nekoga primernejšega.

1. Mamin ali družinski sinček

Ah, ja … kje naj začnemo. Kot prvo, je moralno in čustveno odvisen od mnenja in odobravanja svoje mame ali celotne družine, pogosto pa tudi finančno. Lahko ste najboljša ženska na svetu, a če ne boste povšeči njegovi družini, ne boste nikoli dovolj dobri.

Mnenje njegove mame oz. njegove družine bo vedno na prvem mestu, kar pomeni, da bo za mnenje vprašal njih in ne vas (oz. če tudi vas, bo upošteval njih); njihovim željam in zahtevam bo podredil svoje odločitve in nikoli ne boste na prvem mestu. Njegova družina bo za vedno ostala njegova primarna družina, vi pa privesek.

S takim ‘moškim’ ne morete ustvariti trajnega in predanega odnosa, ker preprosto nima te sposobnosti – manjka mu namreč čustvene zrelosti. Kar je najhuje, je sveto prepričan, da je to, kar počne, edino pravilno in da je problem v vas, ko boste želele, da z njim ustvarite novo družinsko celico in neodvisno življenje.

Skratka, izgubljen primer, zato pobegnite takoj, ko vidite, koliko je ura, in se nikar ne zapletajte. Najbolj toksičen tip ‘moškega’.

2. Moški, ki ima strah pred resno zvezo

Nekateri direktno povedo, da jim ni do resne zveze, ki terja tudi trud in prinaša tudi obveznosti – spet drugi to pokažejo z izmikanjem. Čim vam to pove, ve pa si ne želite avantur, ampak trajno in predano zvezo, se obrnite in odidite. Za takega je vsaka minuta izgubljena.

In ne, ne bo si premislil; tudi če ste najboljša ženska na svetu ne, ker problem ni v vas oz. njegovih potencialnih partnerkah, temveč v njem oz. njegovi čustveni nezrelosti.

3. Igralec

On si želi samo zabavo in sproščanje brez obveznosti. Kar pomeni, da vas bo poklical, ko se mu bo zahotelo malo ‘sproščanja’, sicer pa ne boste imele nobenega mesta v njegovem življenju. Taki moški ostanejo samski in menjajo ženske kot po tekočem traku, kajti čim katera začne z idejami o resni zvezi, odleti kot star gumb.

Če se slučajno poročijo, to storijo zaradi lastnega udobja in ugleda v družbi, a v sebi se ne spremenijo – svoje žene redno varajo. Oni preprosto nočejo resnega, predanega razmerja, zato ne izgubljajte časa za njih. Nikoli se ne bodo spremenili, ker nimajo samorefleksije, da bi si priznali, da imajo problem, niti ne želijo sprememb.

4. Narcis

Lep, urejen, šarmanten moški, ki očara vsakogar. A kaj kmalu boste odkrile, da ima psihopatske lastnosti. On sicer že je v odnosu – s samim sabo. Narcisizem je oblika duševne motnje, ki ima uničujoč vpliv na vse ljudi, ki narcisom pridejo na pot – najbolj pa najbližjim, kot so partnerji in otroci. Kajti vedno bo na prvo mesto postavljal sebe in svoje potrebe, ostali pa morda pridejo na vrsto, če se mu bo slučajno zljubilo, ostalo viška časa, energije ali denarja.

Nikar si ne domišljajte, da jih lahko spremenite, kajti temeljna značilnost narcisov je ravno v tem, da si – kot odvisniki – ne priznajo, da imajo problem, ker tega zaradi poškodovanih možganov preprosto niso sposobni sprevideti. Nikoli se ne spremenijo, zatorej ne izgubljajte časa.

PREBERITE TUDI: 12 znakov, da je vaš ‘moški’ nezrel (moški-otrok)

5. Snežinka

‘Moški’, ki nenadoma izgine; lahko za vedno, ali pa se ponovno pojavi in ponovno izgine. Precej podoben tipu ‘igralec’ ali takemu, ki ne želi resne zveze (ker je pač ni sposoben imeti), skupno pa imajo to, da z njim ne morete ustvariti resnega, globokega in varnega odnosa.

Ženske namreč v odnosu potrebujemo občutek varnosti in zanesljivosti in ‘snežinka’ nam daje vse prej kot to – samo nepredvidljivost, nezanesljivost, stres in negotovost. Gre za čustveno pohabljene ‘moške’, s katerimi nikar ne izgubljajte časa, če želite obvarovati svoje srce pred zlomom.

6. Poslovni uspešnež

Presenečene bi bile, če bi vedele, koliko moških je izjemno uspešnih na poslovnem področju, na vseh ostalih pa ni nič od njih. Razlog tiči v tem, da so vso svojo energijo, trud in interes vlagali le v kariero in poslovni uspeh in prepoznavnost, vsa ostala področja sebe pa so povsem zanemarili – sploh čustveno oz. čustveni razvoj.

Ti so eni tistih, ki najpogosteje razočarajo ženske. Ženske namreč avtomatsko privlačijo uspešni moški, saj jim to – zgodovinsko gledano, kar je ostalo v naših genih – zagotavlja možnost preživetja. In potem doživijo velik šok in razočaranje, ko vidijo, da je njihova stopnja čustvenega razvoja in sposobnosti ustvariti resno zvezo v diametralnem nasprotju z njihovimi poslovnimi dosežki.

Problem tega tipa moških je tudi v tem, da so zaradi poslovnega uspeha zelo zaverovani vase in sploh niso sposobni doumeti, da so na čustvenem področju povsem nebogljeni, nezreli in neizkušeni. Pogosto imajo zato celo večvrednostni kompleks, ki pa le odraža njihovo notranjo negotovost. Zato so praviloma popolna izguba časa – razen, če se zadovoljite s površinskim, praznim odnosom, a relativno udobnem življenjem.

7. Čustveni nezrelež

Ta kategorija sovpada z vsemi zgoraj navedenimi, hkrati pa je lahko povsem samostojna, zato jo obravnavamo še posebej. Gre za tipe ‘moških’, ki so lahko v daljših površinskih zvezah, a praviloma imajo izjemno veliko kratkih, ker preprosto niso sposobni vzpostaviti in obdržati globokega in trajnega odnosa.

Ko v odnosu nastopijo težave – kar je le vprašanje časa – si mislijo “aha, to ni to”, stisnejo rep med noge in odidejo ter poiščejo novo žrtev. Po drugi strani se zrel moški zaveda, da predan, globok, trajen odnos terja delo in predanost in da težave ne pomenijo nujno nekompatibilnosti, temveč se je treba usesti, pogovoriti in delati na odnosu.

Taki se nikoli ne spremenijo, ker tega niso zmožni, saj ne sprevidijo, da je težava v njih, ampak jih vedno iščejo v drugih. Tako boste dobile 1000 in 1 očitek, kaj vse je ‘narobe’ z vami, ker si boste želele resen odnos in pogovore z namenom razreševanje problemov – ali pa zgolj zato, ker mu boste postavile meje.

Prepoznate jih tudi tako, da ko izpostavite neko težavo ali njegovo moteče delovanje, vas ne bo slišal, temveč vam bo dal ‘kontra udarec’ – dejal bo “saj mene tudi moti, ko ti to in to”; ali pa če mu boste pokazale tale članek, bo reagiral “saj ženske pa to in to“. Skratka, če mu boste ‘vrgle žogico’, je ne bo ujel, temveč odbil, in praviloma na precej nizkoten način, ker drugače ne zna, ni sposoben. Zanj tudi v odnosu velja, da je “napad najboljša obramba”, saj ne razume, da je odnos sodelovanje in iskanje harmonije.

Konstruktivni pogovori z njimi niso možni, zato se obrnite in odidite kolikor hitro morete (razen če vam je cilj imeti (še enega) otroka, ki pa ne bo nikoli odrasel).

8. Brezvretenčar

Tip moškega, ki nima dovolj hrbtenice, odločnosti in moči, da se bi postavil za tisto, kar je prav, temveč bo deloval v skladu s tem, kar mu je lažje, udobnejše. “Ne da se mu kregat”, bo rekel; ali “ne želi težav”  – in tako bo izdal sebe, svojo partnerko in celotno družino. Niti za lastne otroke se ne bo postavil in boril.

Take smo lahko zelo dobro spoznale v aktualni situaciji – namesto, da bi se uprli neumnostim in nepravičnostim, klonijo in ubogajo. Samo stran – izdal je sebe in izdal bo tudi vas, ker nima integritete, morale in pokončnosti.

Ta tip delno sovpada s prvim, torej ‘družinskim sinkom’, ki se nima poguma upreti posesivni družini, temveč raje goji odvisen odnos do konca življenja.

PREBERITE TUDI: Inteligentne ženske pogosteje ostanejo samske

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj