… oblačil, ki jih nikakor ne smemo dati v sušilni stroj, če ne želimo, da je bila njihova zadnja uporaba v pretekliku. Nekateri materiali namreč preprosto ne prenesejo takšne vročine in premetavanja, zato jih, če se želimo izogniti krčenju ali celo popolnem uničenju, sušimo na zraku.

Stvari, ki jih pod nobenim pogojem ne smete sušiti v sušilnem stroju:

1. Kopalke

Sintetični in elastični materiali na takšni vročini izgubijo elastičnost in preperijo, zato je sušilni stroj idealen način, kako uničiti najljubše kopalke ob enem samem sušenju.

2. Modrčki

Pogosto oso materiali preveč občutljivi, vsebujejo pa tudi elastin, zato bodo kaj hitro izgubili obliko, zaradi izgube elastičnosti pa bodo postali tudi neudobni.

3. Najlonke

Uničene po enem sušenju, zato nikar. Poleg tega ne potrebujejo sušenja v stroju, saj tanek sintetični material omogoča, da so suhe skorajda takoj.

4. Športna oblačila

Dandanes so skorajda vsa športna oblačila iz umetnih materialov, ki omogočajo odvajanje vlage stran od telesa, večina pa jih vsebuje tudi elastin, zato bodo že po prvem sušenju v sušilniku veliko izgubili na kakovosti. Ker se, podobno kot najlonke, hitro sušijo, jih vedno sušite na zraku.

5. Karkoli z bleščicami, okrasnimi kamni ipd.

Izgubili bodo lesk in še verjetneje odpadli.

6. Ugg škornji

Vemo, mikavno je, ker bodo takoj suhi, vendar se bo ovčja koža skrčila in postala trda in čudna. Nikoli več ne bodo enaki.

7. Športni copati

Guma oz. plastika in umetni materiali bodo prepereli in izgubili elastičnost, s tem pa udobnost in zanesljivost. Vedno jih sušite na zraku, lahko pa jih položite blizu vira toplote in si pomagate s fenom, če se vam mudi (a le od daleč, da vročina ne bo premočna in bodo posledice enake kot v sušilnem stroju).

8. Podloge za tla, podložene z gumo

Guma spodaj je nujno potrebna, da se preproge in podloge ne premikajo po tleh sem ter tja. A to žal pomeni, da ne sodijo v sušilni stroj. Tudi materiali, iz katerih so, so ponavadi sintetični, ki prav  tako ne prenesejo visokih temperatur.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj