Zato je tako pomembno, da ne sledimo slepo modnim trendom, temveč ohranjamo lastni jaz s svojim slogom. In medtem, ko stvari ni treba zvreči, saj se bodo čez nekaj let zagotovo ponovno vrnile v modo, pa jih lahko za nekaj časa pospravimo v omare.

Kateri modni trendi so tisti, ki smo jih z veseljem nosile v 2018, a bodo letos popolnoma out?

Gležnjice

Verižice za gležnje smo nosili pred 20 leti in lansko leto ponovno. Trend, ki pride do izraza predvsem spomladi in poleti, ko nosimo gole noge in stopala, se še niti ni dodobra vrnil, a poznavalci pravijo, da je letos ‘out’. A ne glede na to smo prepričani, da jih bomo letos še veliko videvali.

Barva sivke

Kljub velikim napovedim se nekako ni pretirano prijela – najverjetneje tudi zato ne, ker je precej težavna barva za nošenje in ker je redkokomu zares všeč (in še bolj redkim dejansko pristaja). Če ste ta trend torej spregledali, nič zato – prav nič niste izpustili ali zamudili.

PREBERITE TUDI: Se ta modni trend resnično vrača? (Internet je zgrožen)

Mini očala

Ko so jih začele nositi ‘zvezdnice’ družbenih medijev kot sta sestri Hadid in sestre Kardashian in Jenner, so jih modni navdušenci hitro posnemali. Ostali pa so raje ostali pri (malo večjih) preverjenih klasikah. Če ste med slednjimi, si lahko oddahnete: letos bodo zagotovo povsem iz mode. Muha enodnevnica pač.

Prozorne torbice (in čevlji)

Imamo že dovolj drugih skrbi kot to, kdo vse vidi tampone in ostale osebne stvari v naših torbicah.

Podeželske obleke

Pisani vzorci, nabrani rokavi, volančki in dolžina hkrati so detajli, ki jih prenese le redkokdo in ki imajo bolj malo opravka s prefinjeno, minimalistično eleganco. Pustimo jih v preteklosti in se držimo pravila ‘manj je več’, s katerim nikoli ne moremo zgrešiti.

PREBERITE TUDI: Kakšni bodo trendi ličenja v 2019?

Gležnjarji na nogavico

Gležnjarji, ki se zaključijo z nogavicami, so bili lanskoletni trend – in to bodo tudi ostali. Medtem, ko z njih nošenjem sicer ne boste povsem zgrešile, bodo letos druge vrste slogov precej bolj sveži in ‘in’ – med njimi nagubani škornji.

Izraziti rokavi

Močno poudarjeni rokavi ali ‘statement’ rokavi, ki jih tako težko oblečemo pod težka in debela zimska oblačila, naj ostanejo v leti 2018, pravijo poznavalci. Se strinjamo.

Mrežaste torbe

Torbe iz mrež, ki spominjajo na mreže za lovljenje rib, naj ostanejo v 2018 (iskreno: najbolje bi bilo, če bi ostale kar na barkah).

PREBERITE TUDI: To sta dve barvi las, ki bosta najbolj moderni v letu 2019

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj