Vendar pa smo se ob pozdravljanju novih trendov v prihajajoči sezoni pripravljeni tudi posloviti od nekaterih priljubljenih videzov, ki so prevladovali zadnja leta. V nadaljevanju si preberite mnenja strokovnjakov o trendih, ki jih moramo to jesen pustiti za sabo.

Hkrati pa nam predstavljajo tiste, ki jih lahko preizkusimo namesto njih.

1. Videz brez ličil

Medtem ko so večino leta prevladovali izjemno minimalistični videzi ličil (obarvana krema ali še to ne; sijoče ustnice in komaj opazno rdečilo), v se prihajajoči sezoni ponovno vračajo intenzivnejše barve.

“No makeup” videz ličenja bo sicer vedno svež in eleganten, vendar se zdi, da je za to jesen to trend, ki odhaja. Čeprav se ne bomo vrnili v obdobje res močnega ličenja (upamo!), pa je v teh dneh opaziti precej več intenzivnejših barv in nanosov. Razmišljajte o majhnih spremembah, ki so ustvarjalne, barvite in premišljeno uporabljene.

Kaj lahko storite namesto tega: nikoli ne morete zgrešiti s francoskim tipom ličenja, torej drznimi mat ustnicami, naravno naličenimi očmi in nežnim rdečilom za lica.

2. Laminiranje obrvi

V zadnjih dveh letih je bil ta način urejanja obrvi prisoten praktično povsod, vendar je videti, da se vračajo bolj naravne obrvi. Laminiranje naredi obrvi nekako ravne – to je kot trajna za obrvi. Vendar pa so mnoge, ki so se za to odločile večkrat, ugotovile, da je zadeva lahko zelo izsušujoča in škodljiva za dlačice obrvi.

Zdaj mnogi iščejo bolj naravne teksture in videz, ki ne zahteva veliko vzdrževanja. Tako za oblikovanje obrvi uporabite le oblikovalni gel za obrvi in po potrebi svinčnik za definicijo.

3. Platinasto blond

Ta umeten videz je bil barva sezone, zato pričakujte, da bodo platinasti prameni v prihodnjih mesecih počasi izginjali. Tako bomo raje sprejeli bež, medene in rjave odtenke, ki se jeseni bolje prilegajo našim toplejšim garderobam. Ta premik nam omogoča, da ohranimo subtilno svetlost, hkrati pa se bolj osredotočimo na zdravje naših las in jih negujemo, da so bolj sijoči in bujni.

4. Klasični mačji videz oči

Od klasičnega mačjega videza oči se obračamo k malce drugačnim različicam, kot so sirenji videz in obrnjene mačje oči. Tako je klasično mačje ličenje oči dandanes vse manj iskano, vendar ni razloga, za žalost, saj so videzi, ki so ga nadomestili, prav tako lepi.

Modni so tudi grafični videzi linerjev in različnih oblik krilatih mačjih oči. Med vsemi je eden od najbolj inovativnih in nenavadnih stilov videz navzdol obrnjenega linerja.

5. Videz glaziranih nohtov

O tem trendu nohtov se je začelo govoriti, ko jih je Hailey Bieber nosila na prireditvi Met Gala v začetku leta. Zaradi privlačnosti bleščeče manikire, kot bi bila prevlečena z ledom, so jo vsi začeli poustvarjati. Čeprav se še ne želimo odreči prosojnemu zaključku, želimo za jesen barve otopliti – začenši s čokoladno rjavim odtenkom, ki bo zagotovo izboljšal preprost slog glaziranega krofka.

6. Microblading vrisovanje obrvi

Še en postopek za urejanje obrvi, ki ga puščamo za seboj, je microblading. Potem ko je bil v kolesju trendov skoraj pol desetletja, so ljudje začeli opažati porazne rezultate microbladinga, saj se z leti stara in spreminja. Nenehno popravljanje, ki ga zahteva microblading, lahko vaše obrvi spremeni v videz blatne kaše; poleg tega, ker se barva sčasoma naravno spreminja, lahko začne dobivati rdečkast ali modrikast odtenek.

Po toliko letih se ljudje tega zavedajo in se začenjajo odpovedovati popravkom. Bližnjic do naravnega videza obrvi žal res ni in najbolj se obnese vsakodnevno urejanje in poudarjanje s svinčnikom, gelom ali prahom. Morda res malce nadležno, a vsaj ni trajne škode zgrešenih postopkov.

7. Obrnjeni paž

Pa je ena najbolj vsestranskih in uporabnih pričesk; lasje niso predolgi, da bi bili poškodovani, izgledali preredki ali zahtevni za vzdrževanje – hkrati pa izgleda ženstveno in zapeljivo. A vrsta paža, imenovana ‘obrnjeni paž’, na srečo odhaja.
Ohranjanje kratkega zadnjega dela in puščanje daljših linij spredaj ob obrazu sta stvar preteklosti. Victoria Beckham je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja poskrbela za priljubljenost tega videza, zdaj pa odhaja.

8. Subtilno balayage barvanje

​​​​​​​

Ko se približujemo hladnejšim mesecem, lahko opažamo, da se subtilen videz balayage, ki je prevladoval poleti, spreminja v smeri bolj izrazitih poudarkov. Ker priljubljeni odtenki, kot so “Expensive Bronde”, “Fall Ombré” in “Baby Blonde”, počasi prihajajo v ospredje, se vse več žensk odloča za pogumnejše in svetlejše plasti osvetljevanja in večje kontraste.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj