… koža še vedno počuti suho in srbeče, ne glede na to, kako drage so vaše kreme in losjoni. Čeprav je iskanje lepotnih izdelkov, ki vam najbolj ustrezajo, bistven korak v vašem režimu nege kože, odprava navad, ki kožo dehidrirajo, ni nič manj pomembna. Preberite, katere vsakdanje navade lahko izsušijo vašo kožo.

1. Pijete preveč vode

Kakor koli kontradiktorno se sliši, lahko preveč vode dejansko poškoduje kožo. Čeprav je ohranjanje hidracije ključnega pomena za naše splošno zdravje, lahko prevelika količina vode povzroči, da vaše telo izgubi bistvene minerale. To pa lahko vpliva na vašo kožo, da postane brez življenja in dolgočasna.

2. Predolgo se tuširate

Dolg vroč tuš je lahko odličen način za sprostitev po dolgem dnevu, vendar lahko dejansko izsuši vašo kožo. Vroča voda odstranjuje olje in vlago, ki ju potrebuje vaša koža, da ostane navlažena in živahna, in dlje ko se prhate bolj se izsuši. Varneje je, če se za kratek čas prhate z mlačno vodo in z uporabo blažjih mil, ki ne bodo poškodovale zaščitne pregrade vaše kože.

3. Vlažilno kremo uporabljate ob napačnem času

Uporaba vlažilne kreme ob optimalnem času vam lahko pomaga izkoristiti vse njene prednosti. Namesto da si posušite obraz in nato nanesete kremo, si jo nanesite, ko je koža še malo vlažna. To bo pomagalo zapreti vlago in navlažiti kožo veliko bolje, kot če bi izdelek nanašal na popolnoma suho kožo.

4. Spite brez nogavic

Nošenje nogavic v postelji vam omogoča boljši spanec, preprečevanje vročinskih nihanj in držanje tistih nadležnih razpokanih pet. Uporaba kreme in nošenje nogavic lahko zmanjša možnosti, da se zbudite s suho kožo na petah.

5. Obraza ne obrišete

Puščanje kože, da se suši na zraku, pomeni, da na njej ostane ves apnenec iz vode, zato jo vedno obrišite. Poleg tega lahko z brisačko naredite blag piling, kar odstrani odmrle celice in masaža izboljša prekrvavitev kože.

6. Pojeste preveč jajc

Čeprav so jajca odličen vir beljakovin, lahko ob prekomernem uživanju povzročijo suhost kože. Jajca vsebujejo veliko vitamina A, če ga zaužijete preveč, lahko negativno vpliva na vašo kožo. Dobra novica je, da se vam jutranje omlete ni treba odreči zaradi kože, pazite, da na dan pojeste največ 3 jajca.

7. Uporabljate napačno vlažilno kremo

Če se vam zdi, da vaša vlažilna krema skoraj nič ne naredi za vašo kožo, je neustrezna za vaš tip kože – potrebujete več maščobe. Med suho in dehidrirano kožo je namreč velika razlika.

PREBERITE TUDI: Kako negovati izsušeno kožo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj