… vaša koža še vedno počuti suho in srbeče, ne glede na to, kako drage so vaše kreme in losjoni. Čeprav je iskanje lepotnih izdelkov, ki vam najbolj ustrezajo, bistven korak v vašem režimu nege kože, odprava navad, ki kožo dehidrirajo, ni nič manj pomembna. Preberite, katere vsakdanje navade lahko izsušijo vašo kožo.

1. Pijete preveč vode

Kakor koli kontradiktorno se sliši, lahko preveč vode dejansko poškoduje kožo. Čeprav je ohranjanje hidracije ključnega pomena za naše splošno zdravje, lahko prevelika količina vode povzroči, da vaše telo izgubi bistvene minerale. To pa lahko vpliva na vašo kožo, da postane brez življenja in dolgočasna.

Zato upoštevajte predvsem dve pravili:

  1. pijte dovolj, a se ne nalivajte po nepotrebnem;
  2. v vodo dodajte himalajsko ali nerafinirano morsko sol, ki poskrbi za minerale in tako dejansko hidrira telo.

2. Predolgo se tuširate

Dolg vroč tuš je lahko odličen način za sprostitev po dolgem dnevu, vendar lahko dejansko izsuši vašo kožo. Vroča voda odstranjuje olje in vlago, ki ju potrebuje vaša koža, da ostane navlažena in živahna, in dlje ko se prhate bolj se izsuši. Varneje je, če se za kratek čas prhate z mlačno vodo in z uporabo blažjih mil, ki ne bodo poškodovala zaščitne pregrade vaše kože.

3. Kremo nanesete prepozno

Uporaba kreme ob optimalnem času vam lahko pomaga izkoristiti vse njene koristi. Namesto, da si povsem posušite obraz in nanesete kremo npr. 5 minut po umivanju, si jo nanesite takoj po brisanju kože, ko je še vlaga v koži (ne pa tudi na njeni površini). To bo pomagalo “zakleniti” vlago in vaša koža bo tako veliko bolj navlažena, kot če bi izdelek nanašali na popolnoma suho kožo.

4. Uporabljate preveč alfa- in beta-hidroksi kislin

Medtem, ko so alfa-, beta- in poli-hidrokis kisline praktično nujne za mladostno in sijočo polt, pa lahko pretiravanje ustvari nasprotni učinek – videz utrujene in izsušene kože. Na splošno veljata dve pravili glede uporabe kislin:

  1. ne začnimo jih uporabljati prezgodaj (izjema je nečista koža);
  2. ne uporabljajmo jih prepogosto; bolj mastna, debela in zrela kot je naša koža, pogosteje jih je dobro uporabljati.

5. Obraza po umivanju ne obrišete

Puščanje vode na koži, da se suši na zraku, pomeni, da na njej ostane ves apnenec iz vode, zato jo vedno obrišite. Poleg tega z brisačko naredite blag piling, kar odstrani odmrle celice in masaža izboljša prekrvavitev kože, da bo lepša, bolj mladostna in sijoča.

6. Uporabljate preveč čistil

Medtem ko so čistila nujna, da kožo res očistimo vseh nečistoč, je pomembno dvoje:

  1. ne uporabljajte preveč agresivnih čistil, neprimernih za svoj tip kože;
  2. ne uporabljajte prevelikih količin čistil – manj je več.

7. Uporabljate napačno kremo

Če se vam zdi, da vaša vlažilna krema skoraj nič ne naredi za vašo kožo, je neustrezna za vaš tip kože – potrebujete več maščobe. Med suho in dehidrirano kožo je namreč velika razlika.

PREBERITE TUDI: Kako negovati izsušeno kožo

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj