Dodobra smo zakorakali v leto 2020 in, kot vse kaže, je tudi pomlad končno pred vrati. In le kaj je boljši način za dočakanje pomladi kot da malce prevetrimo svoj videz! Predstavljamo vam 7 trendov, ki nas bodo spremljali v letošnjem letu – in 3 trende, ki bodo počasi utonili v pozabo.

Tremdi, ki nas bodo spremljali v 2020

IN: Poudarjene oči

Kar nekaj let so bile močno poudarjene oči praviloma zadimljen videz oči (smoky eyes). A v 2020 bodo poudarjene na povsem drugačen način – veliko več bo barv ter zanimivih in nenavadnih nanosov senčil in linerjev. Skratka, oči se ne bodo poudarjale v smislu poudarjanja, temveč skoraj kot modni dodatek. Skratka, nenavadni videzi, ki se jih bodo posluževale le bolj drzne (ne, nič ni narobe, če ostanete pri preverjeni klasiki).

IN: Balzamaste ustnice

Če smo zadnja leta nosile skorajda izključno polnoprekrivne mat šminke, se sedaj vračajo prosojne in rahlo obarvane šminke, glosi in balzami. Zatorej če ste ljubiteljice bolj naravnega videza ali sijočih ustnic kot mat, potem boste letos spet prišle na svoj račun.

IN: Lasje v dveh odtenkih

Nikar se ne ustrašite – nimamo v mislih kakšnih norih barv ali videza, ko je en šop las pobarvan v povsem drugačen odtenek. Nikakor. Govorimo o povsem naravnem videzu, ki smo ga pred leti imenovali npr. bayalage ali ombre. Videz lahko sicer nastane naravno, če ste dovolj na soncu, saj sonce svetli lase in dobimo naraven videz. A ker je do poletja še zelo dolgo, bo najbolje, da se odpravite do kakega frizerja, ki naj vam ustvari naraven videz s pomočjo subtilnih pramenov ali kako drugo tehniko.

Prednost: takšen videz dobro skrije morebitni narastek.

IN: Trajnostna lepota

Trajnostni trend se (končno!) čedalje bolj širi v lepotni in modni industriji. Kozmetična podjetja se tako čedalje bolj poslužujejo uporabe naravnih in trajnostno pridelanih sestavin ter embalaže, ki se jo da ponovno napolniti. Kaj lahko naredite še poleg tega? Izogibajte se nakupovanju izdelkov za enkratno uporabo; vse porabite do konca; izberite reciklirano embalažo in jo nato tudi ustrezno ločite in reciklirajte.

IN: naravni retinol

Ste že slišali za bakuchiol? To je naravna alternativa retinolu. Pojavlja se v čedalje več izdelkih in letos bo zagotovo postal še bolj razširjen. Pričakujemo lahko formule, kjer bo kombiniran z retinolom. Razoiskave so namreč pokazale, da ima izjemno močno protivnetno delovanje, zaradi česar bo koža bolje tolerirala tudi sam retinol, ki je za nekatere sicer lahko dražeč in lahko povzroči rdečico in luščenje kože. Hkrati ga tudi stabilizira in tako je na koži učinkovitejši. Skupaj sta izvrsten tandem, ki bo posvetlil tudi morebitne pigmentacije in zmanjšal znake poškodb kože zaradi zunanjih vplivov, sploh UV sevanja.

IN: Sproščeno in voluminozno speti lasje

Pozabite na tesno spete fige, kakršne morajo nositi članice kraljeve družine – govorimo o stilu lahkotno spetih las, kakršne je imela Brigitte Bardot, ko se je spravila v kopel. Kako doseči tak videz? Zelo preprosto: lase spnite narahlo in ob obrazu pustite nekaj pramenov, da prosto padajo. Gre za seksi, ženstven in sofisticiran videz, ki pa ni preveč ‘zategnjen’. Primeren je za sproščene in bolj resne ali celo slavnostne outfite in priložnosti.

IN: Polne, ‘perjaste’ obrvi

Močne obrvi ostajajo v modi. A pozabite na izumetničen, očitno narisan videz, ki smo mu bile priča zadnja leta, saj je sedaj moderen popolnoma naraven videz. Če ste lastnice naravno širokih obrvi, jih le lepo počešite in učvrstite s kako maskaro za obrvi (za boljše poudarjanje izberite obarvano – dandanes so na voljo pri praktično vsaki kozmetični znamki), da bodo ostale na svojem mestu; če pa imate bolj slabotne (naravno ali ker ste jih leta prekomerno pulile), pa si pomagajte s serumom za boljšo rast trepalnic in obrvi in jih poudarite s svinčnikom ali senčilom za veke. Imejte v mislih, da želite ustvariti kar se da naraven videz peresa.

Postopek, ki ustvari takšen videz, je tudi laminiranje obrvi.

Trendi, ki se bodo letos upokojili

OUT: Pretirano osvetljevanje

Potem, ko je delovalo, da ta očitno nenaraven – pogosto celo smešen – trend ne bo nikoli mimo, pa smo končno le dočakali, da gre iz mode. Skratka, ne bomo več videvali obrazov, ki so izgledali, kot da skušajo oponašati novoletno jelko. Medtem, ko osvetljevalec sicer ne bo popolnoma ‘out’, pa bo njegova uporaba zelo zmerna, tako, da bo videz res naraven. Nanesite zelo majhno količino na lično in obrvno kost in s tem tudi zaključite.

Nasvet: za še bolj naraven videz ga nanesite pod tekoči puder.

OUT: Bleščice

Glede na to, kako neuporaben je ta trend, ga razen na modnih pistah, za maškare in kako odbito zabavo niti ni bilo zaslediti, sedaj pa se bo na srečo tudi uradno upokojil. In tako je prav tudi z ekološkega vidika, saj so bleščice delci plastike, ki je izjemno obremenjujoča za okolje.

OUT: Zelo mat ustnice

Nekje 2016 so postale mat ustnice izjemno modne, sploh tekoče mat šminke, ki so ustvarile zelo umeten mat videz. A kaj, ko so imele tudi minus: ta je, da so lahko grozovito izsušile ustnice. Sčasoma so formule seveda napredovale; hkrati pa tudi formule navadnih šmink z mat učinkom, ki so postajale čedalje bolj mehke in vlažilne. Tako lahko sedaj, v 2020 končno rečemo, da je zelo mat videz ustnic, kakršnega dosežemo le z nekaterimi mat tekočimi šminkami, končno utonil v pozabo.

PREBERITE TUDI: Trendi ličenja 2020

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj