Prvi zmenek je lahko velik pokazatelj, kako bi lahko bilo kasneje videti razmerje, in obstaja veliko pokazateljev resničnega jaza vašega zmenka, ki lahko med zmenkom ostanejo neopaženi, če se odločite prezreti negativne lastnosti vašega zmenka.

In veliko je bilo zmenkov, ko smo si želeli, da bi bil malo bolj pozorni na podrobnosti, saj bi lahko določene stvari predvideli in se jim izognili. Ko pogledamo nazaj, nam je vse jasno, mar ne?

V nadaljevanju si oglejte seznam 7 rdečih zastavic – stvari, na katere morate biti pozorni in ki so lahko razlog za navdušenje ali razočaranje na prvem zmenku. Te rdeče zastavice so pokazatelji, ki vam bodo povedali, kakšen bi bil odnos z vašim zmenkom, in vam lahko preprečijo, da bi naredili največji napako v življenju.

Na prvem zmenku je sicer nemogoče z gotovostjo ugotoviti, kdo bi lahko bil gospod ali gospa prava, obstaja pa veliko načinov, s katerimi lahko ugotovite, da zmenek ni ‘pravi’. Bodite pozorni in izbirčni. Na zmenke glejte kot na avdicijo in ne kot na končni izdelek ter bodite iskreni glede tega, kaj vam je ali ni všeč.

7 pomembnih rdečih zastavic, na katere morate biti pozorni na prvem zmenku:

1. Ne uredi se za zmenek

Če se vaš zmenek pojavi v trenirki ali košarkarskih kratkih hlačah in teniških čevljih, preprosto pobegnite. Razen če na zmenku ne nameravate skupaj početi česa aktivnega. To je nasvet, ki so ga mnogi ignorirali, saj nekateri ljudje nimajo velikega občutka za slog ali pa se morda le bolje počutijo v običajnih oblačilih. A kasneje so to krepko obžalovali.

Toda če se na prvem zmenku odpravljate na večerjo in vašemu izbrancu ne uspe obleči vsaj kavbojk, srajce in suknjiča, verjetno ni pravi. Vsaj po tem, da se je uredil, mora biti razvidno, da se je vsaj malo potrudil. Morda ne bodo oblečeni v moško obleko, vendar to ni tako pomembno. Prepričajte se le, da so se oprhali.

2. Njegov prehranjevalni bonton so zelo pomanjkljiv

Če svojega zmenka ne bi mogli gledati, kako se prehranjuje, in to do konca življenja, mu verjetno ni treba dati drugega zmenka. Si želite poljubiti te ustnice, če veste, da so se tako poljubljali s špageti?

3. Do natakarja se ne obnaša spoštljivo

Številka ena: slabo ravnanje z ljudmi je preprosto nevljudno. Če je nekdo do natakarja nesramen, je verjetno, da se bo prej ko slej na enak način pogovarjal tudi z vami. Tudi natakarji so ljudje in imajo čustva.

4. Pogovor morate voditi sami

Na vsakem zmenku je sicer malce nerodnosti, malo tišine in malo strmenja v strop. Toda na nobenem zmenku se ne smemo počutiti, kot da se moramo truditi, da bi ohranili pogovor. Če imate občutek, da se nenehno trudite, da bi ohranili tok pogovora – nikar. Iskro, ki jo iščete, bo težko ujeti, če se boste morali tako truditi, da boste sprožili ali ohranjali pogovor.

To še posebej velja, če se vaš spremljevalec ne trudi toliko kot vi. To, da sta oba nekoliko tiha, še ne pomeni, da se ne ujemata. Če pa je zadovoljen s tem, da se ne pogovarja ali da vam prepušča, da opravite vse delo pri nadaljevanju pogovora, ga pozabite. Razmerje mora biti dajanje in jemanje, ne pa jemanje in jemanje.

Po drugi strani pa, če si prizadevata za pogovor tako zelo kot vi, bodite navdušeni! Ni jim vseeno, kaj govorite, in zanimate jih.

5. Govori namesto vas in popolnoma nadzoruje pogovor

Nasprotje prejšnje rdeče zastavice je, da vas v pogovoru povsem nadvlada. Če ob vsaki priložnosti govori namesto vas, preprosto odidite. Dober zmenek želi slišati, kaj želite deliti z njim, tako kot on želi deliti z vami, in ne bi se vam bilo treba boriti, da bi bili slišani.

Seveda se bodo zgodile nesreče ali trenutki, ko bosta oba navdušena in bosta po naključju izmenično govorila drug čez drugega, a to je druga zgodba. Če vas prekinja, da bi govoril le on ali vam ‘solil pamet’, pač odnehajte. Imate glas in vaše misli so prav tako pomembne kot njihove.

6. Nimata nič skupnega

Med pogovorom se poskusite osredotočati na stvari, ki so vama skupne, saj želite preveriti, ali obstaja kaj, s čimer se lahko resnično povežete praktično brez napora. Ali je to nekdo, s katerim bi lahko preživeli dan? Bi se lahko pogovarjala o nečem, kar je obema pomembno? Si lahko predstavljate, da je del vašega življenja? Če ne morete, zakaj bi si prizadevali za nekaj, kar ne ustreza viziji, ki jo imate za svoje življenje?

7. Zdi se, da ga dolgočasite

Nekateri ljudje so zelo dobri v pretvarjanju, tudi pri hlinjenju zanimanja. Ali to počne tudi vaš izbranec, a vidite, da vas v resnici sploh ne posluša? Ali si zapomni majhne podrobnosti? Bodite pozorni na to, ali ga v resnici zanimate, ali le hlini zanimanje.

PREBERITE TUDI: 8 dejstev o odnosih, ki si želimo, da bi jih vedeli že pri 20-ih

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj