Pomlad je letni čas, ki ga ima najraje večina ljudi. Ne le, da imamo končno več sončka, ki pozitivno vpliva na naše zdravje in razpoloženje; da se spet začnejo pohodi v naravo, pikniki in poležavanje na plaži, ampak je to tudi letni čas, ko si lahko damo največ duška z oblačili oz. najrazličnejšimi kombinacijami.

In če ste tudi ljubiteljice barv, bo letošnja pomlad kot nalašč za vas, saj prinaša kar nekaj veselih in živahnih barvnih trendov, ki smo jih opazili tako na modnih pistah kot tudi v trgovinah z oblačili.

1. Zelena

Če katera barva kar najbolj vsestransko predstavlja 2022, potem je to zagotovo zelena. Je barva, ki je prevladovala na modnih pistah in sicer v vseh odtenkih: od sveže pastelne do intenzivne travnato zelene in v oči vpijoče neon.

2. Bela

Bela in črna uradno sploh nista barvi – je torej bela barva lahko trend? Vsekakor! Videna na skorajda vseh modnih pistah, pogosto celo od glave do pete v obliki zasanjanih oblek; mehkih, ženstvenih bluz; lepo padajočih kril in telo objemajočih pletenin. Idealna tudi v poslovnem svetu.

3. Roza

Barva, za katero mnogi trdijo, da je večna – a četudi ni, bo letos vsekakor ponovno ‘in’. Modne bodo vse različice roza barve, najbolj pa zagotovo živahna čigumijasto roza (če ste dobili asociacijo na oblačila za Barbie, ste imeli prav).

4. Bledo rumena (barva masla)

Nežna, kremasta, svetlo rumena, ki spominja na barvo masla. Kremni odtenki s pridihom rumene bodo letos zelo modni, saj smo jih videli na večini modnih pist. Prednost te barve je, da je elegantno umirjena in idealna za kombiniranje. Idealna izbira za tople barvne tipe, ki jim bela ni preveč všeč.

5. Bledo vijolična

Barva, ki jo je inštitut za barve Pantone določil za barvo leta 2022, zato ni ni presenetljivega, da jo lahko že videvamo povsod – glavno pa šele prihaja. Zasanjana barva, ki pristaja le redkim, na modnih pistah pa jo lahko videvamo že od septembra 2022.

6. Močna oranžna

Barva, ki pogosto ostaja v senci rdeče, roza in zelena, a letošnjo pomlad nikakor ne bo ostala skrita. Videna je bila v vseh glavnih modnih kolekcijah in v vseh oblikah: od poslovno krojenih hlač do pletenin, čevljev in torbic.

PREBERITE TUDI: To so obvezni kosi sodobne minimalistične garderobe

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj