… v boju proti stresu in se lahko kupijo v trgovinah in/ali lekarnah. Zmanjšanje stresa posledično vodi do boljšega zdravstvenega stanja in zmanjšuje tveganje za pojav različnih kroničnih bolezni, ki v jeseni življenja lahko vodijo tudi do prezgodnje smrti. Torej, če se bojujete proti stresu, premislite ali bi morda kupili katero izmed spodaj naštetih stvari.

1. Eterična olja

Študije kažejo, da lahko aromaterapija pomaga izboljšati simptome depresije in kroničnega stresa, kadar jih vdihnemo skozi nos ali vmasiramo v kožo. To pomeni, da so difuzorji eteričnega olja, ki so funkcionalen kos dekorja za dom, tudi enostaven način za zmanjšanje stresa.

2. Zelene lončnice

Rastline čistijo zrak v vašem domu in pomagajo pri lajšanju stresa, hkrati pa strokovnjaki pravijo, da lahko pristen stik z naravo pomaga znižati krvni tlak, izboljša koncentracijo in spomin.

3. CBD kapljice

Čeprav se moramo o CBD-ju še veliko naučiti, znanost kaže, da ima nekaj koristi za lajšanje stresa. Pomirja živčni sistem, izboljša spanje, sprosti mišice in zmanjša tesnobo ter v bistvu usmerja telo, da se izklopi.

4. Ustvarjalnost

Zavijte v najbližjo trgovino z umetniškimi pripomočki in si kupite sveže platno, akrilne barve, čopiče ter začnite ustvarjati. Dokazano je, da ustvarjalnost zmanjša občutek tesnobe in simptome kroničnega stresa. Nič hudega, če vam ne bo šlo dobro od rok, Picasso je verjetno tudi mislil, da je naredil veliko packo.

5. Joga

Obstaja vrsta raziskav, ki dokazujejo, da joga zmanjša stres in tesnobo, vam pomaga bolje spati in izboljša vašo splošno kakovost življenja. Zakaj je ne bi preizkusili?

PREBERITE TUDI: 3 preprosti in učinkoviti načini obvladovanja stresa

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj