… vseživljenjski zakon, bi morali vsekakor postaviti svoja pričakovanja in zgodovino na mizo, preden rečejo: “Vzamem.” Tako so lahko vsaj pripravljeni, da se kot zakonec soočajo s kakršnimikoli ovirami.

Preverimo, katere stvari so tiste, ki bi jih morali doreči preden se podate v zakonski jarem.

1. “Kako bo s financami?”

Pomembno je, da načrtujete, kako ravnati z denarjem, ki ga bosta zaslužila oba. O številu potrebnih mesečnih stroškov, o vseh potrebah partnerjev in mnogo drugih stvari se lahko pogovorimo in dogovorimo. Veljavno vprašanje je tudi odločitev, kdaj bo mogoče uporabiti denar iz vaših skupnih financ. Če jih bosta sploh imela.

2. “Ali nameravate imeti otroke?”

Vsi, ki se želijo poročiti, si ne želijo imeti otrok. In tudi če si oba zakonca želita otrok, se lahko pogovorita o drugih stvareh, na primer o starševskem slogu, o tem, kaj bi storili, če bi otroci imeli težave, ali kako bi se odzvali, če bi odraščali drugače, kot ste pričakovali.

3. “Kaj boste storili, če ne boste mogli imeti otrok?”

Za nekatere ljudi je imeti otroke nujno. Če torej par iz nekega razloga ne more roditi otrok, bi moral razmisliti, kaj storiti naprej. Morda se bodo odločili za posvojitev otroka, za nadomestno matero, za IVF ali za ločitev in poroko s kom drugim.

4. “Kako bomo razdelili svoja opravila?”

O opravkih se morda zdi nepomembno govoriti, vendar bi lahko bili povod za prepir. To je zato, ker se človek morda počuti preobremenjen, ko sam opravlja vsa opravila. Da bi zagotovili mir v hiši, bi bilo bolje, če bi se pogovorili o opravkih, ki jih ima vsak od vaju.

5. “Kakšne so vaše sanje in prihodnji načrti?”

“Kje se vidite od 5 do 30 let naprej?” To se morda sliši kot vprašanje za intervju, toda prizadevanja osebe se morda ne ujemajo s partnerjevo predstavo o tem, kaj pomeni biti srečno poročen. Na primer, eden se je morda pripravljen boriti kot umetnik, drugi pa si želi le stabilnega življenja s stalnim dohodkom. Zastavljanje tega vprašanja bi lahko ljudem pomagalo, da si predstavljajo, kakšno bo njihovo skupno življenje.

6. “Kako nameravate skrbeti za starše?”

Starši se bodo postarali in morda celo zboleli, kar pomeni, da bo za njih morda treba poskrbeti. Odločitve, na primer, ali želite živeti z njimi ali ne, kdo bo zanje skrbel ali koliko boste namenili za njihovo oskrbo, je dobro vključiti na seznam stvari, ki jih mora par razmisliti, preden se poroči.

PREBERITE TUDI: Poročna obleka: Romantični boemski slog

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj