Osamljenost je resnična za mnoge pare. Na tej točki se morda sprašujete, zakaj je temu tako – zakaj vi in/ali vaš partner morda doživljate osamljenost v vaši zvezi, za katero ste si predstavljali, da bo vaše varno zatočišče.

1. Strah pred svojim partnerjem

Če ste na žalost v zvezi z nekom, ki je čustveno in psihično nasilen, ni dvoma, da doživljate dolge napade osamljenosti. Če se bojite svojega partnerja – njegovega agresivnega vedenja, verjetno porabite veliko časa, da se mu izogibate, da bi se izognili kakršnemu koli konfliktu.

2. Natrpani urniki

Morda eden od vaju pride domov potem, ko drugi spi, ali pa odide, preden se drugi zbudi. Če je tako, obstaja velika verjetnost, da se ne boste povezali. To lahko povzroči, da izgubite stik drug z drugim – da nehate deliti vse majhne dnevne dogodke. Sčasoma to ustvari razpoko v vašem odnosu, ki se zdi prevelika, da bi jo lahko zakrpali

3. Pomanjkanje čustvene podpore

Stvari se zgodijo! Neljube situacije se pokažejo na vašem pragu, ko jih najmanj pričakujete. Takrat pričakujete, da bo vaš partner ob vas – da vas bo podpiral in dvignil, ko ste na tleh. Če vedno znova ne čutite čustvene podpore, lahko to – in običajno tudi – ustvari distanco in osamljenost v odnosu.

4. Brez spolne intimnosti

Kako pogosto ste spolno intimni s svojim partnerjem? V zvezah, kjer sta eden ali oba partnerja osamljena, se pari le redko ljubijo ali si vzamejo čas za navezovanje. Poleg tega so morda povsem izginili tisti majhni znaki naklonjenosti, ki so se morda redno pojavljali, ko ste se prvič srečali, kot so poljub za dobro jutro, božanje po rami, …

5. Odsotnost kakovostnega časa

Če se z zakoncem vidita 20 minut na dan vmes, ko peljeta otroke na nogomet ter imata naporen delovni urnik, se lahko pojavi osamljenost, trpljenje. Odsotnost je eden od načinov, kako pari izgubijo stik.

Zakaj je kakovosten čas pomemben? To je zato, ker se ne glede na to, koliko se poznate, sčasoma dogajajo nove stvari, vključno z novimi interesi, strastjo, težnjami in celo prijatelji ali sovražniki.

6. Stare rane, ki se nikoli niso zacelile

V nekaterih primerih obstajajo razdori zaradi predhodnih nezaceljenih ran, ki so se pojavile zgodaj v zvezi. Pomislite, ali ste partnerju kaj zamerili in tega niste nikoli mogli odpustiti.

PREBERITE TUDI: Osamljenost uničuje zdravje in lahko vodi celo v smrt

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj