Princesa naj bi si ga, v sodelovanju z draguljarjem, izbrala sama. Kako si je torej pokojna princesa izbrala ravno masivni prstan s safirjem in diamantom, ki je dandanes znan kot eden najbolj ikonskih kosov nakita, kar jih je bilo kdaj proizvedenih?

1. Izbrala si ga je iz kataloga

Princesa si je na ogorčenje članov Buckinghamske palače izbrala prstan z 12-karatnim safirjem, obkroženim s 14 diamanti v 18-karatnem belem zlatu izbrala kar iz kataloga draguljarja Garrard, ki je bil takrat najbolj znan kraljevi draguljar. Tradicionalno so članki kraljeve družine dajali izdelovati svoje kose nakita po naročilu in zavedanje, da je lahko ta prstan kupil katerikoli ‘navadni smrtnik’, ki mu je poležavalo okoli 50 tisoč evrov, je bilo za kraljevo družino nesprejemljivo in ponižujoče. A Diani je bil tako všeč, da ga je nosila celo na svoj poročni dan kot ‘nekaj modrega’.

2. Narejen je bil po kraljevi inspiraciji

Kljub temu, da je bil prstan na voljo tudi za navadne smrtnike, je bil narejen po kraljevi inspiraciji. Menda naj bi bil narejen po vzoru safirno-diamantne broške, ki jo je dal princ Albert delati pri Garrardu kot darilo za kraljico Victorio pred njunim poročnim dnem leta 1840. Kraljica Elizabeta ll je velikokrat nosila broško pri kraljevih obveznostih, a Diana si je ta prstan izbrala zato, ker jo je spominjal na zaročni prstan njene matere.

3. Po ločitvi je prstan zamenjala s svetlo modrim kamnom

Ko se je nesrečna princesa leta 1996 končno ločila od brezčutnega Charlesa, je prstan zamenjala za smaragdno rezan akvamarin z diamanti, vgrajenimi v 24-karatno zlato. Menda si ga je naročila sama, sedaj pa ga nosi Meghan Markle.

4. S tem prstanom je princ William zasnubil Kate Middleton

Pisalo se je leto 2010 in kraljevi par je bil na oddihu v Keniji. Kasneje je v intervjuju izdal, da je bil zelo nervozen, da je dragocenost, ki je bila spomin na pokojno mater, nosil s sabo po takšni divjini. “Nosil sem ga s sabo v nahrbtniku kake tri tedne, preden sem jo zasnubil,” je razkril. “Dobesedno ga nisem upal izpustiti. Kamorkoli smo šli, sem bil ‘na preži, ker sem vedela, da če bi prstan izginil, bi imel velike težave.”

Povedal je tudi, da ima zanj to, da ga je dal Kate, posebno vrednost: “Moje matere ni več z nami, da bi lahko z njo delil vse dogajanje, zato je to moj način, da jo imam blizu.”

5. Kate Middleton naj bi ga menda dala spremeniti

Sicer nobenih večjih sprememb, a menda ga je dala Kate malce spremeniti. Kraljeve draguljarje G Collins je prosila naj na notranjo stran dodajo nekaj plasti platine, da bo prijetnejši za nošenje.

6. Prvotno je bilo planirano, da bi prstan dobil princ Harry

Ko je princesa Diana 1997 umrla, je imel princ Harry možnost izbrati kos nakita iz materine kolekcije in si je izbral ravno tega. A ko je bil princ William pripravljen, da zaprosi Kate, ga je ponudil svojemu bratu. Takrat seveda še ni poznal Meghan Markle, a nesebična poteza je povzročila, da ga ni mogel dati svoji ženi.

PREBERITE TUDI: Princesa Diana: Edina stvar, ki se jo je Charles naučil o ljubezni od staršev, je bila stisk roke

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj