Čeprav lahko tudi najbolj zdravi ljudje občasno občutijo nelagodje, obstaja nekaj telesnih signalov, ki jih ne smemo prezreti.

1. Vaše blato lebdi

Čeprav blato na stranišču običajno potone, obstajajo določene spremembe v vašem telesu, zaradi katerih lahko blato lebdi. Nekatera živila, ki jih uživate, lahko povzročijo pline v vašem blatu in preprečijo, da bi potonilo. Plavajoče blato običajno ni razlog za skrb, vendar bi morda želeli zmanjšati uživanje hrane, kot so fižol, mleko ali druga živila, ki povzročajo pline.

2. Vaše oči so vedno suhe

Vaše oči so lahko suhe in srbeče, če preveč časa strmite v zaslon telefona ali računalnika. Toda če opazite izjemno suhost v očeh in ustih, je to lahko znak vnetja. Kronična suhost oči je lahko posledica okužbe v žlezah, ki izločajo solze, ki proizvajajo solze in slino.

3. Vedno vas zebe

Ko je zunaj hladno, je povsem razumljivo, da želimo prižgati ogrevanje v hiši. Če pa pogosto iščete odejo, da bi se pokrili, je to lahko znak slabega delovanja ščitnice. Ker nizka raven ščitničnih hormonov povzroči upočasnitev metabolizma, vas lahko zebe tudi v toplem prostoru.

4. Lasje vam izpadajo

Čeprav je povsem normalno, da čez dan izgubite nekaj las, je to lahko znak, da vašemu telesu primanjkuje železa. Če s prehrano ne dobite dovolj železa, lahko to vpliva na vaše telo na različne načine, vključno z izpadanjem las.

5. Vaši zobje so preobčutljivi

Vaši zobje so lahko občutljivi na preveč vročo ali hladno hrano, lahko pa je tudi znak težav s črevesjem. Zobna erozija in občutljivost zob lahko kažeta na refluks kisline. Kislina lahko poškoduje zaščitno plast vaše zobne sklenine, a če vaš zobozdravnik težavo odkrije zgodaj, jo je mogoče zlahka odpraviti.

6. Ves čas ste žejni

Pitje zadostne količine vode je bistvenega pomena za naše zdravje, a če ste nenehno žejni, je to lahko simptom sladkorne bolezni. Ker sladkorna bolezen povzroči kopičenje glukoze v krvi, vaše ledvice delujejo močneje, kar posledično povzroči povečano uriniranje in žejo.

PREBERITE TUDI: Je sladkorno bolezen možno pozdraviti brez zdravil?

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj