A zakaj potem nekateri kljub vsem oblačilom in modnim dodatkom priznanih znamk nikoli ne izgledajo tako 'stajliš' in urejeni kot nekateri, ki so oblečeni v poceni kose, a so videti pravi modni poznavalci? Zakaj so nekateri vedno videti tako nonšalantno brezhibno skladno urejeni, ne, da bi bilo videti,  da se ob tem trudijo in pretiravajo?

Zato, ker je za dovršen videz potrebno nekaj popolnoma drugega – imenuje se slog. To pomeni, da znajo kombinirati tudi kose in na način, ki ostalim ne pade na pamet oz. ki bi večini izgledali celo popolnoma neprimerni za nositi skupaj. Verjetno si mislite, da vam to prav zagotovo ne bi uspelo ali na vas ne bi bilo videti dobro. A verjemite – bi. Gre za to, da:

  • ste samozavestni;
  • imate ustrezno postavo za ustrezen outfit;
  • izbrani kos oz. outfit odraža vas, vaš slog (nikoli ne nosite nečesa, v čemer se ne počutite dobro);
  • ga znate nositi.

Skratka, ja, tudi vi lahko postanete eden izmed njih. Da boste lažje začeli, smo vam pripravili 6 pravil oz. navad, ki jih posedujejo modni vzorniki in verjemite, lažje je, kot si mislite.

1. V vsem, kar nosijo, se počutijo samozavestno.

'Ultra-stajliš' ljudje se v vsem, kar dajo nase, počutijo izjemno samozavestno. Četudi gre za kose, ki na prvi pogled ne sodijo skupaj, se v njih tako dobro počutijo in jih znajo tako fantastično uskladiti z modnimi dodatki, da so videti pravi modni poznavalci. Skratka, samozavest je ključna.

2. Nobeni trgovini se ne izognejo

Najsi gre za najdražjo blagovno znamko ali najcenejšo trgovino za najstnike – nad nobeno ne vihajo nosu, kajti kjerkoli lahko najdejo poseben kos, ki bo izvrsten za kombiniranje. Za nobeno trgovino ali blagovno znamko niso preveč vzvišeni. Četudi si zelo dragih kosov ne morejo privoščiti, bodo v tovrstne trgovine šli vsaj po ideje in navdih.

3. Oblačijo se zase

Verjetno zveni kontradiktorno, a najbolj 'stajliš' ljudje se ne oblačijo tako in zato, da bodo videti modne ikone, temveč izključno zase. Ta paradoks obstaja zato, ker jim je vseeno, kaj si drugi mislijo o njihovih outfitih. Nosijo tisto, kar jim je všeč in v čemer se dobro počutijo.

4. Niso obsedeni z blagovnimi znamkami

Ljudje z občutkom za slog se zavedajo, da jih zveneča imena blagovnih znamk ne bodo naredila prav nič bolj modne in 'kul', ker ne gre za blagovne znamke, temveč slog, izbiro pravih kosov in njih kombinacijo.

5. Ne sledijo slepo trendom

Sicer poznajo vse trende, ker sledijo modi, a 'poberejo' le tiste, ki so jim všeč in v katerih se vidijo in dobro počutijo. Vedo, da trendi pridejo in grejo, a lastni slog je tisti, ki jih izraža – in ostaja.

6. Dobijo navdihe, a ne kopirajo

Navdihe dobijo povsod; na modnih revijah, na ulici, izložbah, celo v naravi. A medtem, ko navdihe dobivajo povsod, nikoli ne kopirajo, temveč outfit prilagodijo sebi in svojemu slogu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj