… do tega, da bolj poskrbimo za svoje telo tako z nego kot tudi gibanjem in zdravo prehrano. Čas, ko želimo preizkusiti nekaj novega, drugačnega, svežega in ko želimo imeti čim bolj golo kožo (seveda ustrezno zaščiteno pred poletno močnimi, škodljivimi sončnimi žarki) sijočega videza, brez težkih tekstur ličil, slednja pa naj bodo kar s tako zelo poletnim shimmrom in živahnih barv. Na gole roke in noge nanesemo losjone za sijaj kože. Katere izdelke morate imeti in kako jih uporabiti, da bodo osvežili vašo poletno torbico z ličili in poskrbeli za sijoč in sproščen poletni videz?

1. Vodoodporna ličila

V poletni vročini, še zlasti, če se močno znojimo ali ob visokem odstotku vlage v zraku se ličila kaj hitro razmažejo in zabrišejo. Izberite vodoodporne, obstojne formulacije pudrov, rdečil, eyelinerjev (gelnih ali v svinčniku) in maskar. Naj ličila ostanejo tam, kamor ste jih nanesle.

2. Lahke, kremne teksture

Poleti ima večina raje bolj sijoč, svež videz kože in ličil kot mat. Če ste med njimi, potem bodo boljša izbira lahke in kremne teksture s sijočim končnim videzom kot pa polnoprekrivne in mat. izjema so seveda ustnice, ki jih lahko obarvate v kakšno intenzivno, živahno, polnoprekrivno mat barvo. Druga skrajnost pa so mokro sijoče ustnice, ki so poleti še posebej privlačne v živih barvah in prosojnih teksturah.

3. Večnamenski izdelki

Večnamenski izdelki so zadnja leta velik hit, saj prihranijo čas, denar in poskrbijo za zelo enoten, usklajen videz (npr. enaka barva rdečila za lice in ustnic). Tako priljubljene BB, CC (in DD in EE) kreme sicer obljubljajo x učinkov v enem, a v resnici večinoma izpolnjujejo le enega ali dva. Večini namreč manjkajo antioksidanti in/ali zanesljiva UV zaščita, pogosto pa tudi skorajda ne prekrivajo, zato bodite previdne pri nakupu. Zelo prikladne so tudi palete, v katerih se nahaja vse; rdečilo, bronzer, osvetljevalec in še kaj.

4. Svetlikajoči se izdelki (s shimmrom)

Toplo poletje, sploh večeri, kar kliče po svetlikajočih se senčilih, bronzerjih in rdečilih za lica. Pri slednjih dvojih seveda pazite na zmernost – cilj je nežno svetlikajoč in ne videz osvetljene in okrancljane novoletne jelke. Se še spomnite lanskoletnega trenda zlatih senčil za veke, ki še dodatno poudari rahlo zagorelo polt? Tudi letos ostaja velik trend, tako, da kar pogumno! Če nimate osvetljevalca, jo lahko uporabite tudi v ta namen na zgornji del lične kosti.

5. Poudarite zagorel ten z živahnimi barvami

Barve kot so turkizna, oranžna, koralna in bela so naravnost čudovite v kombinaciji z zagorelim tenom, ne glede na to, ali je naraven ali iz stekleničke (zdrav oz. neškodljiv je seveda le tisti iz embalaže). Uporabite jih lahko pri oblačilih in ličilih. Idealna izbira sta npr. turkizni eyeliner in koralni glos in rdečilo za lica. Živo oranžno-koralni so čudoviti tudi nohti, velik trend letos pa je tudi bel lak za nohte.


sparkleandshinesami.com

6. Bronzer

Ne glede na to, ali ste svetle ali temne polti, bronzer je za mnoge obvezna poletna oprema, saj obrazu doda nezgrešljiv sproščen poletni videz. Če boste izbrale takšnega s shimmrom, pazite, da le-ta ne bo prevelik ali v preveliki količini. Ob nanosu na kožo se ga sploh ne sme opaziti, končni videz mora biti le nežno sijoča in zagorela polt. Zelo dobra izbora je tudi kremni bronzer, ki omogoča hiter in preprost nanos kjerkoli, hkrati pa da kremna tekstura bolj naraven videz, saj se bolj zlije s poltjo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj