Včlanite se v telovadnico v vašem mestu in začnete jesti bolj zdravo. Prvi teden vam gre odlično, drugi teden se odločite, da greste v telovadnico le tri dni na teden namesto petih, tretji teden pa uživate na kavču pred televizijo.

Ne zavajajmo se, novih navad ni enostavno graditi. Začetna motivacija želje po spremembi pomaga začeti z novimi navadami, vendar ta motivacija ne traja dolgo in če si je ne prizadevamo obdržati, bo izginila v nekaj tednih ali celo dneh. Danes z vami delimo 6 nasvetov, kako ostati motiviran pri vadbi, da boste lahko dosegli svoje cilje.

1. Postavite cilje

Ko nimate določenega cilja, je enostavno obupati. Zato je zelo pomembno, da si zapišete svoje cilje, preden se pridružite telovadnici ali začnete s programi vadbe.

2. Skupinska vadba

Vadba z ljudmi, ki imajo enak cilj kot vi, vam lahko pomaga, da ostanete motivirani na vaši poti. Poleg tega vam lahko delo z drugimi ljudmi pomaga ohraniti motivacijo, ampak tudi spodbuja družbene odnose, ki lahko ustvarijo odlične izkušnje.

3. Spremenite svojo vadbeno rutino

Mnogi ljudje misli, da morajo za pridobitev kondicije izvajati enake programe vadbe kot strokovnjaki. Resnica je, da je tem programom težko slediti in jih je zato zelo enostavno opustiti.

4. Pripravite vse, preden greste spat

Manj ko morate narediti zjutraj, preden greste v telovadnico, hitreje boste zapustili hišo, tako da ne boste imeli časa razmišljati, da morate telovaditi. Ko o dejavnosti premislimo, ponavadi odlašamo.

5. Dodatna energija

Včasih potrebujemo dodatno energijo, da ugotovimo, da moramo trenirati. Ni nujno, da je to poln obrok. Košček sadja, oreščki ali beljakovinska ploščica bo dovolj, da boste pri vadbi bolje delovali.

6. Poiščite lokalnega osebnega trenerja

Morda ste že poskusili stvari, ki smo jih omenili, vendar imate še vedno težave z motivacijo. Dobro bi bilo razmisliti o iskanju osebnega trenerja v vašem mestu. Osebni trenerji so mnogim ljudem v veliko pomoč, ne le zato, ker vas spodbujajo, da nadaljujete, ampak tudi dajejo napotke in poskrbijo, da vajo izvajate pravilno.

Ohranjanje motivacije je težko in če nimate načrta, lahko zlahka obupate. Zdaj, ko poznate nekaj nasvetov, kako ostati motivirani, ne dovolite, da vas kaj ustavi pri doseganju vaših ciljev.

PREBERITE TUDI: Telesna vadba takole vpliva na vaše lase

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj