Razlogov, zakaj so črna in nevtralni odtenki tako preprosti za nošenje, je nešteto: med drugim se jih da izvrstno kombinirati skoraj z vsemi drugimi barvami; imajo dober učinek, ko se ne počutimo najboljše v svoji koži; in poskrbijo, da je ustvarjanje outfita prav smešno enostavno. A po določenem času začnejo tudi tiste, ki so vedno od glave do pete v črnem sanjati o kaki bolj živahni barvi (ali dveh). Še zlasti, ko sta že samo vreme in narava odeti v odtenke sive, rjave, so tovrstne barve (in črna, seveda) v obliki oblačil še toliko bolj mrtve in skorajda depresivne. Zakaj ne bo torej naredili malce pozitivne spremembe in v garderobo vpeljali nekaj bolj živahnih kosov, ki bodo popestrili celotni outfit?

1. Večbarvni zgornji kos

Zakaj bi izbrali zgornji del v eni sami barvi, ko pa ima lahko dve ali več? To preprosto dosežete s plastenjem. Izberite živahno pisano jopico ali pulover in preko oblecite še zgornji del – plašč, jakno ali bundo – v kakšni svetli in živahni barvi. Takšna kombinacije je izvrstna za kombiniranje k bolj umirjenim, nevtralnim barvam spodnjih oblačil, še zlasti, če jih morate nositi zaradi službe.

2. Kostim v intenzivnem barvnem odtenku

Enobarvni kostim? Kakšen dolgčas … A ne nujno! S kostimom lahko v svojo garderobo vnesete zajetno količino barve, če izberete takšnega v močni, opazni barvi. Nikar ne skrbite, da bo 'preveč', saj lahko kosa – torej suknjič in hlače oz. krilo – nosite tudi ločeno h drugim kosom bolj umirjenih barv, k džinsu ipd. Tako dobite kar nekaj različnih kombinacij outfitov.

3. Jakna ali plašč močne barve

Če prisegate na enobarvne kose, potem lahko naredite velik korak naprej z izbiro vrhnjega dela v močni barvi. Nikar se ne bojte, da ne boste mogli kombinirati, možnosti je skorajda nešteto, pazite le, da izberete odtenek, ki pristaja k vašemu barvnemu tipu. Spodaj pa lahko 'skrijete' svoja oblačila v nevtralnih in črni barvi.

4. Mešajte barve in vzorce

Če ste med drznejšimi, kar se tiče nošenja barv, lahko naredite še korak dlje in mešate različne barve in vzorce, kot npr. ekscentrične hlače in enobarvni plašč na spodnji sliki. Videz je izvrstno dodelan še z rokavicami močne vijolično-fuksija barve.

5. Izberite opazen spodnji kos

Poigrate pa se lahko tudi s spodnjim kosom, npr. puloverjem. Izberite takšnega z napisom ali sliko in dodanimi svetlečimi kamni. Dodatno barvo lahko dodate z barvnim zgornjim kosom in torbico, če pa niste dovolj drzne za to, vsaj s šalom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj