Kaj šele v ponedeljek … ojoj. A kaj naj, vsi smo (bili) kdaj na tem – dobra novica pa je, da se to lahko spremeni. V članku Kako postati jutranji tip človeka? smo že napisali, kaj morate početi, da boste postali jutranji tip človeka, tule pa navajamo še nekaj navad, ki vam bodo pomagale, da bodo jutra prijetnejša, posledično pa seveda tudi dnevi.

Ljubezen do jutranjega vstajanja je torej nekaj, kar se dejansko da naučiti (ja, res!). Pri tem vam lahko pomagajo spodaj naštete prijetne jutranje navade in aktivnosti – poleg tega, da gremo dovolj zgodaj spat, seveda. Težko je vstati ob 7h ali prej, če smo odšli v posteljo ob polnoči in zaspali 1h zjutraj. Ne pozabite tudi na 21 dni, ki jih telo in možgani potrebujejo, da se navadijo na nekaj novega in da to postane navada.

1. 10 do 15 minut vadbe

Najsi bo sprehod, tek ali ples na vašo najljubšo glasbo – jutranje gibanje neverjetno zbudi, čeprav se je takoooo težko spraviti (ja, vemo!). Ampak ko enkrat poskusite in vidite učinke, verjemite, ne boste mogli več brez. Ne le, da se hitro in prijetno zbudite, tudi takoj si dvignete endorfine in serotonin in vaše počutje bo eksplodiralo v pozitivne višave.

2. Meditirajte

O tem, kako zdrava je meditacija, smo že velikokrat pisali. Verjemite tudi, da ni tako težko, kot ste morda mislili – zadostuje, da se osredotočite na eno stvar; dihanje ali zvok ali karkoli vam ustreza – da blokirate zunanje motnje okoli vas. Meditacija pomaga ne le prebuditi, temveč tudi zmanjšati stres ter izboljšati zbranost in koncentracijo. Tudi na spomin ima pozitiven vpliv.

3. Popijte kozarec vode z limoninim sokom

Na kaj vse pozitivno vpliva, smo pisali že v članku 16 razlogov, zakaj bi morali zjutraj piti limonin sok, hkrati pa pomaga, da se hitreje zbudimo; s tem pa tudi prebava; izboljša prebavo in zmanjša občutek lakote. Super, kajne? Vse, kar morate narediti, je, da v kozarec mlačne vode iztisnete pol soka limone in že imate novo zdravo in koristno jutranjo rutino!

4. Jutranja joga

Če vam meditiranje ni blizu in vam je ljubše gibanje, potem naj postane joga vaša jutranja navada. Joga, podobno kot meditacija, pomaga umiriti duh in misli, kar je potrebno, da umirjeno začnemo dan. Poleg tega je izjemno zdrava za vaše srce in pljuča, saj zmanjša nevarnost za nastanek bolezni srca in ožilja ter poveča kapaciteto pljuč.

Nimate pojma o jogi? Nič zato, na YT je na stotine videov za začetnike, še bolje pa bo, če se vpišete v kak tečaj.

5. Prižgite si najljubšo glasbo

Če vam niti joga ne sede in ste velik ljubitelj glasbe, potem ni boljšega kot si že zjutraj na ves glas naviti svoje najljubše komade. Po nekaj minutah boste polni energije začeli dan, predvsem pa se boste boljše počutili. Preverjeno!

6. Preverite svoje cilje

Kaj? Imate cilje, a nimate zapisanih? Potem nimate ciljev, temveč le želje. Cilji so zapisani in imajo rok uresničitve. Naslednji korak je, da jih večkrat preberete in razmišljate o njih, predvsem o tem, kako jih boste dosegli, kaj je vaš naslednji korak. S tem se na nezavedni ravni bližate uresničitvi, saj začne vaša podzavest delovati k doseganju ciljev. Vsekakor pa jih obvezno preberite vsako jutro – tako boste delovali v smeri njihove uresničitve vsak dan znova.

Kaj sledi?

Zdrava in motivacijska jutranja rutina daje občutek sreče, zadovoljstva in uspeha, zato če želite, da bo vaše življenje boljše na vseh področjih, začnite zdaj takoj. Ja, res je – ni enostavno, bo pa vredno truda. Da vam bo lažje, si lahko pomagate z motivacijskimi citati, ki si jih nastavite ob posteljo, n ogledalo v kopalnici in toaletno mizico, po potrebi pa tudi na hladilnik (tu koristi še kaka slika).

Zbogom, rjuhe, za lepši, boljši in srečnejši dan!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj