… ko je manj zunanjih aktivnosti, kislo vreme in krajši dan. Kadar se spopadate z depresijo, je vse bolj zahtevno. Odhod v službo, druženje s prijatelji, že samo vstajanje iz postelje je lahko pravi boj. Obstaja nekaj nasvetov, s katerimi izboljšate vašo kakovost življenja in s časom zopet zaživite kot se spodobi.

1. Ustvarite si krog ljudi, ki so vam podpora

Za nekatere to lahko pomeni navezovanje močnejših vezi s prijatelji ali družino. Če veste, da lahko računate na podporo ljubljene osebe, lahko znatno izboljšate stanje svoje depresije.

2. Zmanjšajte stres

Kadar ste pod stresom, telo proizvaja več hormona, imenovanega kortizol. Kratkoročno je to dobra stvar, saj vam pomaga, da se spoprimete s tem, kar vam v življenju povzroča stres. Na dolgi rok pa vam lahko povzroči številne težave, vključno z depresijo. Naučite se uporabljati tehnike za zmanjšanje stresa.

3. Izboljšajte spanje

V posteljo se vsak dan odpravite ob istem času, zjutraj pa se ravno tako zbujajte ob določenem času. Ne pustite si poležavati.

4. Zdrava prehrana

Ključne so tudi prehranjevalne navade. Študije so pokazale, da primanjkljaj določenih mineralov in vitaminov lahko poslabša ali celo sproži depresijo.

5. Prokrastinacija

Naučite se dosledno opravljati svoje delo in prenehajte odlašati. Kar lahko storite danes, naredite danes.

6. Ustavite negativne misli

Z depresijo v vaše življenje vstopijo tudi negativne misli, ki jih ni lahko premagati, vendar ob ustrezni podpori in psihoterapevtskem pristopu vam bo uspelo.

PREBERITE TUDI: 12 načinov za naravno zdravljenje depresije

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj