… kariero je med 13. in 33. letom, s tem, da večina manekenk kariero zaključi že pred 30-im, saj jih izpodrinejo nove, mlajše. Le redkokaterim uspe delati kot manekenke tudi kasneje, med njimi je npr. slavna Kate Moss. A obstaja nekaj izjem, ki so precej manj znane, a delajo kot manekenke tudi pozno v zrela leta in celo starost. O eni izmed njih, 84-letni Carmen Dell'Orefice, smo že pisali, danes pa spoznajte 59-letno babico Yasmino Rossi.

59-letna babica ni le neznana manekenka, ampak je zelo uspešna, saj dela celo s priznanimi modnimi hišami kot so Marks & Spencer, Hermes in Macy’s. Rojena je bila leta 1955 v Franciji in odrasla na otoku Korzika, sedaj pa živi na Malibuju. Seveda pa vse najbolj zanima, kako ohranja svoj mladosten videz, izjemno zdravje ter vitko in čvrsto postavo, ki ji jo lahko zavidajo več kot pol mlajše ženske. In Yasmina je izdala svojo 'skrivnost'.

“Prav nobene velike skrivnosti ni,” je povedala v nedavnem intervjuju. “Vse, kar sem od nekdaj počela, je bilo to, da sem redno telovadila in jedla izključno ekološko pridelano hrano – že veliko prej, preden je to postalo moderno. Za nego uporabljam olje: na lase nanesem navadno repično olje; po telesu pa si enkrat na teden naredim piling z mešanico olivnega olje in zelo finega sladkorja. Vsak dan pojem avokado in ekološko meso in ribe.” Povedala je še, da je pomembno, da ne treniramo preveč in se izogiba vsem 'zdravilom' ter namesto tega, ko je potrebno, raje poseže po naravnih, domačih zdravilih.

To, da je Yasmina Rossi uspešna manekenka, pa še ni vse. Je tudi fotografinja in uspešna keramičarka. Sicer največ dela kot manekenka, saj je zaradi njenega mladostnega, sijočega videza po njej veliko povpraševanje. Kot manekenka je začela delati šele v poznih dvajsetih, ko je večina manekenk že več ali manj upokojenih. Yasmina se na Instagramu predstavlja kot mednarodna manekenka ter fotografinja, tam pa boste videli tudi veliko njenih fotografij in selfijev, ki jih redno objavlja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj