Zamenjava zdravnika se sliši kot zastrašujoča naloga, vendar ostati pri zdravniku, s katerim niste zadovoljni, je prav tako nevarno kot ostati v toksični zvezi.

Preveč pomembno za vaše zdravje je, da bi ostali nekje, kjer ne dobite občutka varnosti. Preden se podate k iskanju novega zdravnika, se potopite v širok svet medicinskega žargona in naredite analizo, če je sprememba najboljši korak za vas. Tukaj je nekaj zanesljivih znakov, da je čas za menjavo.

1. Vaš zdravnik vas ne posluša

Čeprav je poklic zdravnika zahteven in težak, vam mora prisluhniti ne glede na vse. Četudi so vaše težave banalne, jih imate pravico povedati in on vam mora znati pravilno svetovati. Če vas pogosto odslovi s ‘to ni nič’, je čas za menjavo.

2. Velikokrat vas odslovi z antibiotiki

Ste kdaj prejeli antibiotike, čeprav jih niste potrebovali, ker ste imeli zgolj virozo? Velikokrat se zgodi, da predpišejo antibiotike, čeprav vas ne testirajo.

3. Sprašuje vas o zasebnih stvareh

Vaše osebno življenje, če nima vpliva na vaše zdravstveno stanje, se osebnega zdravnika ne tiče.

4. Ne obnaša se profesionalno

Velikokrat ob njem dobite občutek, da vas ne jemlje resno, da mu je v breme opravljanje njegovega poklica, odslovi vas v treh minutah, ne opravi krvnih preiskav in domov odidete še slabšega počutja, kot ste prišli v ambulanto? Menjava!

5. Ozkogleden je glede alternativnih možnosti

Čeprav uradna medicina zavrača alternativne možnosti zdravljenja, veliko zdravnikov spodbuja alternativne možnosti zdravljenja – poiščite zdravnika, ki je odprt za tovrstna zdravljenja.

PREBERITE TUDI: Intervju z zdravnikom, dr. spec. Stefano Manera iz Bergama, Italija

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj