Ne glede na to, kako zelo se potrudite, vas ali vašega truda nikoli ne cenijo. V takih trenutkih je povsem naravno, da se počutite potrte in necenjene. Poleg tega postane še težje, ko ne veste razloga za njihov hladen odnos do vas. Tukaj je pogled na nekatere znake, ki kažejo, da vas šef ne mara, morda opazite in si prizadevate v drugo smer, da spremenite stvari.

Vaš začetni topli odnos s šefom se začne hladiti

Premiki v odnosih se na profesionalni fronti zgodijo nenadoma. V primeru, da od svojega šefa dobivate tiste hladne vibracije, ko se ne strinja z nekaterimi osebnimi interesi ali se upira izražanju čustev do vas, lahko stvari postanejo hladne.

Nikoli ne dobite povratnih informacij

Nekateri ljudje slabo dajejo pozitivne povratne informacije, toda če vaš šef pohvali druge in vas pusti brez pohvale, je to znak, ki bi lahko nakazoval na hladen odnos. V takem primeru poskusite neposredno prositi za povratne informacije. Njegov odgovor vam bo dal večji vpogled v to, kako vas vidi.

Prejeli ste “tiho mašo”

To je znak, da je vaš šef morda razočaran nad vami, vendar ni razpoložen, da bi to dejansko povedal. To je ena situacija, ki je ne smete prezreti in čim prej pojdite k njemu, da razrešite situacijo. Olajšajte šefu, da opozori na vašo napako, tako da vprašate, ali lahko kaj storite za izboljšanje delovne uspešnosti.

Za povišico vas zavrnejo brez večje razlage

Zavrnitev vaše zahteve za povišico ni znak težave, ker lahko obstajajo razlogi, kot so proračunske omejitve, ki nimajo nič skupnega z vami. Če pa vas šef ceni, vam bo razložil, zakaj povišanja ni mogoče odobriti in pogosto razložil, kdaj lahko pričakujete povišanje v prihodnosti ali kako si ga zaslužite.

Niste več na e-poštnih sporočilih skupine

Če ste izključeni iz e-poštnih verig, skupin, klepetov, konferenčnih klicev ali sestankov, na katere bi bili običajno povabljeni, je rdeča zastavica, da ima vaš šef težave z vami. To so tiste, ki jih boste morali obravnavati neposredno, sicer boste še naprej zamujali pomembne priložnosti.

PREBERITE TUDI: Timsko delo – prednost ali slabost?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj