… vedno potreben. Kot starš želite najboljše za svojega otroka. Želite, da je srečen, zdrav in ​​uspešen v življenju. Vendar mu je včasih težko dati vso pozornost, ki jo potrebuje. Toda včasih si je treba le vzeti čas. Če se sprašujete, ali bi vašemu otroku koristilo malo več vaše pozornosti, delimo pet znakov, na katere morate biti pozorni.

1. V bližini drugih ljudi so umaknjeni ali zaskrbljeni

Če je vaš otrok običajno družaben, vendar je postal zaprt ali zaskrbljen v bližini drugih ljudi, je to lahko znak, da potrebuje vašo pozornost. Morda se mu zdi, da mora tekmovati za vašo pozornost, zato se morda umika drugim.

2. Prepira se v šoli ali doma

To se lahko kaže na več načinov, kot je prepiranje v razredu, zapletanje v pretepe z brati in sestrami ali izbruhi jeze. Če to ni v naravi vašega otroka, je to morda znak, da potrebuje več časa ena na ena z vami.

3. Zdi se, da vas potrebuje ali se vas oklepa

Če se zdi, da je vaš otrok neobičajno potreben ali oprijemljiv, morda potrebuje več vaše pozornosti. Morda bo želel ves čas sedeti v vašem naročju, spati v vaši postelji ali morda vedno želeti biti v vaši bližini.

4. Zdi se, da je ljubosumen na druge, ki dobijo več pozornosti kot on

Če se zdi, da je vaš otrok ljubosumen na druge, ki dobijo več pozornosti kot oni (npr. na mlajšega sorojenca), je to znak, da tudi on želi več pozornosti od vas. Pomembno je zagotoviti, da ima vsak otrok občutek, da dobiva dovolj individualiziranega časa in pozornosti, da se ne počuti zapostavljenega.

5. Z lahkoto joka ali se večino časa zdi nesrečen

Lahko se počuti zapostavljen in misli, da nimate časa zanj. To lahko vodi do občutkov negotovosti in nizke samozavesti.

PREBERITE TUDI: 5 načinov, kako lahko preveč zaščitniški starš vpliva na otroka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj