Perfekcionizem ni natančno določen, zato obstaja veliko znakov. Tudi taki, za katere bi rekli, da niso značilni. Preverite spodnjih 5 znakov in če se najdete v njih, potem lahko skoraj zagotovo rečemo, da ste perfekcionist.

1. Mislite na vse ali nič

Nekaj ​​je prav ali narobe, dobro ali slabo, popolno ali katastrofa. Raje razmišljate v eni ali drugi skrajnosti, namesto da bi videli značilnosti ljudi in situacij, ki obstajajo vzdolž kontinuuma. Na primer, ponavadi mislite: “Ona je zlobna” namesto: “Včasih je lahko zlobna.”

2. Ne morete zaupati drugim, da bodo pravilno opravili nalogo, zato le redko prenesete pooblastila.

Drugi vas lahko vidijo kot upravitelja ali nadzornika, toda vi vidite svoja dejanja tako zato, ker želite svoje delo opraviti pravilno.

3. Za sebe in za druge imate visoke standarde

Verjamete, da boste vedno dali vse od sebe in pričakujete, da bodo drugi storili enako. In na smrti se bojite neuspeha.

4. Imate težave pri dokončanju projekta, ker menite, da lahko vedno naredite nekaj več, da ga izboljšate

Obsedeni ste z delom na svoji knjigi, projektu, spletnem mestu, članku ali govoru z drugimi. Preden ga razkrijete, se želite prepričati, da je vaše delo najboljše in zato traja. Vedno traja, preden neko delo dokončate.

5. Odlašate ali se izogibate situacijam, v katerih ne blestite

Morda se zdi kontraintuitivno, toda mnogi ljudje, ki odlašajo ali se izogibajo, so v resnici perfekcionisti: bojijo se, da ne bodo uspeli. Njihova utemeljitev je: “Morda ne bom zmogla narediti popolno, zakaj bi se torej sploh trudila?”

PREBERITE TUDI: Kako premagati perfekcionizem

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj