…  v zakonu. Glede na statistiko ločitev pa se to “nevarno območje” dejansko zgodi nekje med 5 in 8 leti. Eden večjih razlogov je počasno, a vztrajno razhajanje partnerjev, na katerega v veliki meri vplivata nered in pomanjkanje truda. Portal Bright Side je globlje preučil, kaj povzroča, da pari izgubijo stik med seboj in določil 5 rdečih zastavic, ki jih vi in vaš partner ne smete prezreti.

1. Partner vas pogosto preseneti, vendar ne na dober način

Vse, kar partner reče ali naredi za vas, vas preseneti. Tako močno primanjkuje komunikacije, da ste celo nehali ohranjati stike med seboj. Stvar je v tem, da nikoli ne nehamo rasti ali se spreminjati, zato, če niste v stiku z njegovim mnenjem, zanimanji in okusom, je to znak za alarm.

2. Nikoli se ne prepirata

Mit je, da se srečni pari nikoli ne prepirajo. Prepiri izhajajo iz čustvene stiske – če vam ni všeč nekaj, kar je storil vaš partner, mu to želite sporočiti, da v prihodnosti ne bo več ponavljali iste stvari. Torej, ko prenehate s takšnimi pogovori, lahko to privede do izčrpanosti, frustracije in pomanjkanja navezanosti, kar se lahko na koncu pokaže na zelo grd način.

3. Nič ne veste o partnerjevem delu

Večino budnih ur preživimo v službi, zato je praktično nemogoče, da nekaterih frustracij ne pripeljemo domov s seboj. Srečni pari dnevno preverjajo stanje v službi – pomislite, koliko vaš partner deli o svojem delovnem mestu? Koliko se lahko spomnite? Če je odgovor nerodna tišina, je tudi to znak za alarm.

4. S partnerjem ne delite dobrih novic

Predstavljajte si, da imate neverjetne novice. Kdo je prva oseba, ki jo želite poklicati ali poslati sporočilo? Če vaša prva ali druga izbira ni vaš partner, to pomeni, da ste se že pravzaprav z njim razšli.

5. Izogibate se očesnemu stiku

Očesni stik nas sili k sodelovanju z drugimi ljudmi, zlasti ko gre za našega partnerja. Če se izogibate njihovemu pogledu, lahko to pomeni, da ne želite govoriti ali poslušati in se odkrito zaprete pred njim. Drugi signal je, da ne prekinete očesnega stika s svojega telefona, da bi ga pogledali.

PREBERITE TUDI: 12 znakov, da je vaš moški nezrel (moški-otrok)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj