5 življenjskih lekcij, ki se jih lahko naučite od svojega psa

Ali katero bitje na tem planetu ljubi življenje bolj kot pes? Ne glede na to, ali počivajo na svežem ...

0

…snegu, ali se valjajo po trebuhu, naši pasji spremljevalci navadno uživajo v vsakem trenutku, ki jim ga daje življenje. Če bi  jim posvetili več pozornosti, bi ugotovili, da so psi v bistvu duhovni guruji, ki nas lahko vodijo na poti življenja. Veliko se lahko naučimo iz njihovega obnašanja.

1. Bodite hvaležni

Hvaležni bi morali biti za to kar imamo, namesto tega pa smo žalostni zaradi stvari, ki jih nimamo. To je zato, ker smo sprogramirani, da dobre stvari jemljemo za samoumevne in vedno razmišljamo le o slabih. Ampak ne psi. Vsakič, ko nahranite vašega psa, se ta obnaša tako, kot da je prvič v življenju videl hrano. Vesel je, srečen je, živi v trenutku.

2. Pustite preteklost za sabo

Ena najbolj srčnih stvari pri psih je ta, da jih je, ne glede na to, koliko trpljenja ali zlorabe so preživeli, mogoče sanirati z nekaj ljubezni in nege. Psi niso ogorčeni ali jezni zaradi tistega, kar se je zgodilo, pozabijo in živijo v trenutku.

3. Ljubite brezpogojno

Takoj ko dobiš psa, verjetno na novo spoznaš, kaj pomeni “brezpogojna ljubezen”. Psi ljubijo, ne da bi kaj pričakovali v zameno.

4. Ne izgubite upanja

Psi razumejo pravi pomen ohranjanja vere. Ne odvrne jih niti to. da se stvar, ki jo želijo, ne pokaže. Vedno bodo v pričakovanju.

5. Odpuščajte

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste psu stopili na rep? Potem ste verjetno opazili, da vam je takoj odpustil. Psi so res ena najbolj odpuščajočih vrst živali in to je le del tistega, kar jih naredi tako brezskrbne in srečne. Ljudje bi se lahko od psov naučili eno ali dve o odpuščanju in opuščanju zamer.

PREBERITE TUDI: Lastniki psov se gibajo dvakrat več

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj